3. YTB Yazarlık Akademisi, Fransa'nın Strazburg Şehrinde Gerçekleştirildi

Cumartesi, Ekim 12, 2019

Beş farklı ülkeden birçok genç kalemi alanında uzman isimlerle Strazburg’da bir araya getiren 3. YTB Yazarlık Akademisi tamamlandı. Programda, katılımcılar yaratıcı yazarlık ve yazma serüvenleri gibi konularda deneyimli yazar ve çevirmenlerin tecrübelerini dinledi; metin yazmaya ve çeviri yapmaya teşvik edildi.

3. YTB Yazarlık Akademisi, Strazburg'ta 19-25 Aralık 2021 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Temel yazarlık akademisini takip eden çeviri ve çocuk edebiyatı atölyesi olmak üzere iki ana atölyeden oluşan programın katılımcıları 2021 yılı Türkçe Ödüllerinde 4 kategoride ilk 10 ’a giren yarışmacıların yanı sıra programa başvuru yapanlar arasından seçilen kişilerden oluştu.  Akademide ABD (1), Almanya (8), Belçika (4), Fransa (3) ve İsviçre'den (2) toplam 18 öğrenci vardı.

Program eğitmenleri Türkiye'nin ileri gelen yazar, çevirmen ve editörlerinden seçildi: Furkan Çalışkan, Güray Süngü, Mukadder Gemici, Mustafa Kurt, Tülay Öncü ve Murat Erşen'di. Programda derslere ek olarak panel, film gösterimi ve gezi de gerçekleştirildi.
Çoğunluğu üniversite çağında gençlerden oluşan katılımcılar, program süresince gerçekleşen derslerde metin üretmeye teşvik edilirken bir yandan da deneyimli eğitmenlerinin yazarlık ve çevirmenlik tecrübelerini dinledi. 


İlgili Haberler

uluslararasi-ogrenciler
Uluslararası Öğrenciler

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından düzenlenen "Uluslararası Öğrenciler Kısa Film Festivali"

Pazartesi, 22 Nisan 2024

uluslararasi-ogrenciler
Uluslararası Öğrenciler

Türkiye Cumhuriyeti ile Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti arasında; yatırımların teşviki ve kolaylaştırılması, yükseköğretim, arş

Cuma, 19 Nisan 2024

yurtdisi-vatandaslar
Yurtdışı Vatandaşlar

Avrupa'da Türkler Başarı Hikayesi Yazdı

Salı, 16 Nisan 2024