Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier 30 Yıl Önce Evleri Kundaklanan Arslan Ailesi İle Buluştu

Perşembe, Kasım 17, 2022

Almanya Cumhurbaşkanı Walter Frank Steinmeier, 23 Kasım 1992 gecesi Almanya’nın Mölln kasabasında iki Neonazi tarafından evleri yakılan Arslan ailesi ile katliamın 30’uncu yıl dönümünde bir araya geldi.

23 Kasım 1992 gecesi Almanya’nın Schleswig Holstein Eyaletindeki Mölln kasabasında iki Neonazi tarafından molotof kokteyli ile kundaklanarak evleri yakılan Arslan ailesi, katliamın 30’uncu yıl dönümünde acılarını dünmüş gibi içinde taşıyor.

Ailenin yangın gecesi yitirdiği; 51 yaşındaki babaanne Bahide Arslan ile torunları 10 yaşındaki Yeliz Arslan ve o sırada Türkiye’den evlerine misafir kalan 14 yaşındaki Ayşe Yılmaz, 23 Kasım 2022 Çarşamba günü Mölln Belediyesi ve Schleswig Holstein Türk Toplumu tarafından yapılacak törenle anılacak.

Almanya Cumhurbaşkanı Walter Frank Steinmeier ise aileyi bu acılı gününde Berlin’deki makamında ağırlayarak; baba Faruk Arslan, anne Havva Arslan, oğulları İbrahim ve Namık Arslan ile yangında oğluyla balkondan atlayarak sağ kalan amca kızı Ayten Arslan’la basına kapalı bir görüşme yaptı. Yaklaşık 1,5 saat süren ve samimi bir havada geçen görüşmeden sonra aile yaşadıkları kasabaya geri döndü.

Mölln katliamı failleri 10 yıl ve müebbet hapis cezası almalarına rağmen, biri 7,5 diğeri ise 15 yılın sonunda salıverilmişti.


İlgili Haberler

telve
Telve

Göç geçmişim, büyüklerimin anıları, tecrübeleri, fotoğrafları, hatıralarım, Alman kültürü, Türk gelenekleri ve en önemlisi Mü

Perşembe, 28 Mart 2024

duyurular
Duyurular

4/B Sözleşmeli Personel Alımı Sınav Tarihleri Açıklandı

Perşembe, 28 Mart 2024

kardes-topluluklar
Kardeş Topluluklar

2024 Türk-Macar Kültür Yılı etkinlikleri kapsamında, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından “Dost

Salı, 26 Mart 2024