Balkan Edebiyat ve Yazarlık Akademisi Tamamlandı

Cuma, Kasım 5, 2021

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından düzenlenen “Balkan Edebiyat ve Yazarlık Akademisi” 27 Kasım-2 Aralık 2021 tarihleri arasında Kosova’nın Prizren şehrinde tamamlandı. Kosova, Bulgaristan, Kuzey Makedonya, Yunanistan, Sırbistan ve Bosna-Hersek’ten toplam 45 kişinin katılım sağladığı akademinin atölyelerini ise Prof. Dr. Mustafa Kurt, Cemal Şakar, Abdürrahim Karadeniz, Prof. Dr. Fahri Temizyürek, Zehra Yücel ve Selami Güder gibi alanında deneyimli isimler gerçekleştirdi.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından düzenlenen “Balkan Edebiyat ve Yazarlık Akademisi” Kosovan’nın Prizren şehrinde tamamlandı. Kosova, Bulgaristan, Kuzey Makedonya, Yunanistan, Sırbistan ve Bosna-Hersek’ten toplam 45 kişinin katılım sağladığı akademi, 27 Kasım-2 Aralık 2021 tarihleri arasında “Theranda Hotel”de gerçekleştirildi.


Balkanlar’da bulunan yazar ve yazar adaylarının dil ve edebiyat birikimlerine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen akademiye; 25’i Kosova, 7’si Kuzey Makedonya, 2’si Bosna Hersek, 6’sı Bulgaristan, 4’ü Yunanistan ve 1’i Sırbistan olmak üzere toplam 6 ülkeden 45 kişi katılım sağladı.

“Yazarlığının Öğrenilebilir Nitelikleri”, “Düşüncenin Dili, Sanatın Dili”, “Sanatsal İnşa Süreci”, “Sinema ve Edebiyat”, “Çift Dilli Düşünmek ve Yazmak”, “Yazarın Yararlandığı Kaynaklar”, “Sürdürülebilir Okur Yazarlık”, “Edebi Türlerin Sınırları”, “Yazım Planı Oluşturma”, “Yazılı Anlatım Teknikleri”, “Temel Yazım Kuralları ve Dil Bilgisi”, “Türkçenin Sözdizimi”, “İyi Metin Nedir?” ve “Şiir, Deneme, Öykü ve Roman Nasıl Yazılmaz?” başlıklardaki derslerden oluşan akademi, uygulamalı yazı atölyeleriyle de desteklendi.

Söz konusu dersleri veren ve atölyeri gerçekleştirenler ise Prof. Dr. Mustafa Kurt, Cemal Şakar, Abdürrahim Karadeniz, Prof. Dr. Fahri Temizyürek, Zehra Yücel ve Selami Güder gibi alanında deneyimli isimler oldu.


Kapanış programı 1 Aralık 2021’de gerçekleştirilen akademinin, kapanış programına Türkiye Cumhuriyeti Prizren Başkonsolosu Serdar Özaydın’ın yanı sıra Kosova Demokratik Türk Partisi Genel Başkanı ve Kosova Cumhuriyeti Bölgesel Kalkınma Bakanı Fikrim Damka ile Kosova Türk Temsil Heyeti Başkanı Albay Savaş Yanar da katıldı. TİKA, Yunus Emre Enstitüsü ve Türkiye Maarif Vakfı’ndan da temsilcilerin kapanış programına katıldığı akademinin son günü ise bir gezi etkinliğine ayrıldı.

Akademinin son günü gerçekleştirilen Prizren gezisinin ardından katılımcılar ve YTB ekibi, Prizren’de bulunan Doğru Yol Türk Kültür ve Sanat Derneği’nin gerçekleştirdiği mini konsere katıldı.


İlgili Haberler

yurtdisi-vatandaslar
Yurtdışı Vatandaşlar

17. Avusturya Kültür Fuarı Dornbirn şehrinde düzenlendi. Avusturya’ya Göçün 60. Yılı temasıyla düzenlenen fuarda YTB Başkanı

Pazar, 05 Mayıs 2024

yurtdisi-vatandaslar
Yurtdışı Vatandaşlar

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) Türkiye ve Hollanda arasında 19 Ağustos 1964’te imzalanan İş Gücü Anl

Cuma, 03 Mayıs 2024

hafiza
Hafıza

1924 yılında "Agiou Titou" adıyla kiliseye çevrilen Fazıl Ahmet Paşa (Vezir) Camii , hâlen kilise olarak kullanılmaktadır. E

Perşembe, 02 Mayıs 2024