Balkanlar Fotoğrafçılık Okulu Fotoğraf Yarışması

Cuma, Mart 11, 2022

Fotoğrafçılığa Meraklı Balkan Gençleri “Balkanlar Fotoğrafçılık Okulu Fotoğraf Yarışması”nda Buluşuyor

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) Balkanlar’da yaşayan ve fotoğrafçılığa meraklı gençlere yönelik “Balkanlar Fotoğrafçılık Okulu Fotoğraf Yarışması” adıyla yarışma düzenliyor. Balkanlarda yaşayan 18-23 yaş arası gençlerin başvurabildiği yarışmaya 8 Nisan 2022 tarihine kadar başvuruda bulunulabiliyor. Yarışmaya katılım sağlayan adayların içinde en başarılı 10 aday, 10–13 Mayıs 2022 tarihlerinde Bosna Hersek’in Saraybosna şehrinde düzenlenecek “Balkanlar Fotoğrafçılık Okulu Eğitim Programı”na katılmaya hak kazanıyor.

“Balkanlar Fotoğrafçılık Okulu Fotoğraf Yarışması” Balkanlar’daki Osmanlı kültürel mirası ve Balkan ülkelerindeki insan, mekân, mimari eser ile doğaya yönelik fotoğraf kategorileri olmak üzere iki bölümden oluşuyor. Katılımcılar her bölümden en az 3’er fotoğraf olmak üzere toplamda en az 6 en fazla 20 fotoğraf ile yarışmaya katılabiliyor.

Yarışma 2 bölüm şeklinde düzenlenmekte olup;

  • Kategori 1: Balkanlar’daki Osmanlı kültürel mirasına (Camii, köprü, hamam, çeşme, kervansaray, vb.) yönelik fotoğraflardan oluşmaktadır.
  • Kategori 2: Konu sınırlaması olmaksızın Balkan ülkelerindeki insan/mekân/mimari eser/doğaya yönelik fotoğraflardan oluşmaktadır.

 

“Balkanlar Fotoğrafçılık Okulu Fotoğraf Yarışması” Şartnamesi       

Katılım Şartları:

  • Bütün katılımcılar her kategoriden en az 3’er fotoğraf olmak üzere toplamda en az 6 en fazla 20 fotoğraf ile yarışmaya katılabilir.
  • Fotoğrafın konusu olan yapı, kişi, eserle ile ilgili en fazla 2 fotoğraf çekilebilir. Aynı eser, yapı ve kişinin 2’den fazla fotoğrafı gönderildiği takdirde fazla fotoğraflar sayıya dâhil edilmeyecektir.
  • Yarışmaya cep telefonu, dijital ve/veya analog fotoğraf makinaları ile çekilen tüm siyah/beyaz ve/veya renkli fotoğraflar kabul edilecektir.
  • Adaylar sadece kendi ülkelerinde değil diğer Balkan ülkelerinde çektikleri fotoğraflarla da katılım sağlayabilecektir.
  • Fotoğrafların çekilme zamanı ve daha önce başka bir yarışmaya katılmaları/sergilenmeleri noktasında bir kural yoktur.
  • Yarışmaya gönderilen fotoğrafların; çözünürlüğü en az 240 dpi olmalı, dosya boyutu 2 Mb’ dan az - 10 Mb’dan fazla olmamalı ve JPEG formatında olmalı veya JPEG formatına dönüştürülmelidir.
  • Her fotoğrafın nerede (ülke, şehir vb.) ve hangi tarihte çekildiği ve fotoğrafın konusu/teması aşağıda linki verilen başvuru formunda belirtilmelidir.
  • Katılımcı, yarışmaya gönderdiği fotoğrafın tamamen kendisine ait olduğunu ve bütün izinlerinin alındığını kabul, beyan ve taahhüt eder. Eğitim programına katılmaya hak kazanan katılımcılardan bu beyan ve kabulleri dışında hareket ettiği anlaşılanlar eğitim programına dâhil edilmez.
  • Fotoğraflarda bulunan her türlü nesne veya kişilerle ilgili telif, izin vb. sorumluluk başvuru sahibine aittir.
  • Yarışmaya katılan adayların başarılı olup olmamalarına bakılmaksızın teslim ettikleri fotoğraflarının kullanım, basım, dağıtım vb. hakları T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’na ait olacaktır.

Eğitim programına dâhil olan adaylar yarışma için teslim ettikleri fotoğrafların, eğitim sırasında ve sonrasında çekip teslim ettikleri bütün fotoğrafların; T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından sergilenmesini, basılmasını ve görsel medya mecralarında kullanılmasını kabul etmiş sayılır.

Eserlerin Teslim Edilmesi:

  • Fotoğraf dosyalarına fotoğrafın sıra numarası yazılacaktır.
  • Fotoğraflar, yarışma başvuru formuyla birlikte e-posta ile“ .zip “ dosyası olarak iletisimakademisi@ytb.gov.tr adresine gönderilecektir. Gönderilen fotoğraflar e-posta boyutunu aştığı takdirde özel veri transferi uygulamaları da kullanılabilecektir. Teslim sürecine dair bütün sorular iletisimakademisi@ytb.gov.tr adresine yönlendirilmelidir.
  • Fotoğrafların gönderimi ve başvuru son tarih olan 8 Nisan 2022 tarihine kadar devam edecektir.
  • Adaylar telif hakkı devrine dair dilekçeyi ıslak imzalı şekilde imzalamalı ve taratıp iletisimakademisi@ytb.gov.tr adresine göndermelidir. Tarama için akıllı telefonlardaki tarama programları da kullanılabilecektir.
  • Adaylar yarışma formunu doldurarak bütün şartları kabul etmiş sayılırlar.

Sonuçlar

Başarılı olan adaylara, “Balkanlar Fotoğrafçılık Okulu” Eğitim Programı’na katılmaya hak kazandıklarına dair bilgi daha sonra iletilecektir.

Başvuru formu için lütfen tıklayınız.

“Balkanlar Fotoğrafçılık Okulu” Eğitim Programı” Detayları

 “Balkanlar Fotoğrafçılık Okulu Eğitim Programı” Balkanlar’da yaşayan ve fotoğrafçılığa meraklı gençlere temel ve orta düzeyde bir fotoğrafçılık eğitimi vermek, fotoğrafçılığı sevdirmek ve Balkanlardaki Osmanlı kültürel mirasını fotoğraflamak amacıyla düzenlenmektedir.

Program, Bosna Hersek’in Saraybosna şehrinde 10–13 Mayıs 2022 tarihlerinde gerçekleştirilecektir. 3 gün teorik eğitim bir gün uygulamalı eğitim olmak üzere toplamda 4 gün sürecek eğitim programında Türkiye’den önemli fotoğrafçılar eğitimci olarak katılacaktır. Eğitim dili Türkçe olacaktır.

Fotoğraf yarışmasında ilk 10 kişi arasına girerek başarılı olan adaylara eğitim programına katılmaya hak kazandıkları yönündeki mesaj e-posta ve özel mesajlaşma uygulamaları üzerinden iletilecektir. Fotoğraf yarışmasında başarılı olan adaylara herhangi bir ek ücret ödenmeyecektir. Katılımcıların otel giderleri karşılanacak, kişi başı 100 avro ulaşım desteği sunulacak ve program sonunda katılımcılara sertifika verilecektir.

  “Balkanlar Fotoğrafçılık Okulu” Eğitim Programı”ndan Bazı Başlıklar:

  • Fotoğraf ve Fotoğrafçılığın Kısa Tarihçesi
  • Dijital Fotoğraf Makinesinin Bölümleri ve Ayarları
  • Fotoğrafta Işığın Kontrolü
  • Mimari Fotoğrafçılık
  • Cep Telefonuyla Fotoğraf Çekim Teknikleri
  • Fotoğraf Editleme (Photoshop)
  • Fotoğraf Gezisi (Dış Çekim Uygulaması)

Ulaşım, Konaklama ve Diğer Masraflar

Katılımcılardan herhangi bir eğitim ücreti talep edilmeyecek olup yemek dâhil konaklama, kişi başı toplamda 100 avro ulaşım desteği ve program kapsamında planlanan gezi ücretleri YTB tarafından üstlenilecektir. 

Programa ilişkin detaylar, başarılı olan katılımcılara daha sonra iletilecektir.


İlgili Haberler

uluslararasi-ogrenciler
Uluslararası Öğrenciler

Türkiye Cumhuriyeti ile Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti arasında; yatırımların teşviki ve kolaylaştırılması, yükseköğretim, arş

Cuma, 19 Nisan 2024

yurtdisi-vatandaslar
Yurtdışı Vatandaşlar

Avrupa'da Türkler Başarı Hikayesi Yazdı

Salı, 16 Nisan 2024

yurtdisi-vatandaslar
Yurtdışı Vatandaşlar

Brüksel Büyükelçiliğimizde düzenlenen bayramlaşma programı için Belçika’da bulunan Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YT

Salı, 16 Nisan 2024