Diaspora Medya Akademisi İstanbul'da Düzenledi

Cumartesi, Ağustos 21, 2021

İstanbul’da gerçekleştirilen Diaspora Medya Akademisi’nde 7 ülkeden 30 genç iletişimci dijital habercilikten senaryo yazımına, medya ve prodüksiyondan yeni medya uygulamalarına kadar pek çok başlıkta teorik ve pratik eğitimler aldı.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın (YTB) yurt dışında medya sektöründe çalışan ve gazetecilik, radyo ve televizyon, fotoğraf, sinema, tiyatro, yayıncılık ve yeni medya alanlarına ilgi duyan Türk gençlerine yönelik düzenlediği akademi, İstanbul'da gerçekleşti.

Akademiyle yurt dışında yaşayan genç iletişimciler, alanında uzman gazeteci ve sinemacılardan eğitimler aldı.

7 ülkeden 30 katılımcıyla 20-30 Ağustos'ta İstanbul Medya Akademisi iş birliğinde düzenlenen program, gazetecilik ve sinema okulu başlıklarından oluşuyor.

Alanında uzman gazeteci, yönetmen ve akademisyenlerce verilen eğitimlerde; genç iletişimciler, hem literatür bilgisi hem de pratik deneyimler elde ederek kariyer planlamalarında önemli bir basamağı geçmiş oldu.

Eğitimciler, verdikleri derslerin yanında öğrencilerin yetenekleri doğrultusunda yönlendirici rol de oynadı.

Türk diaspora medyasına yön verebilecek nitelikli gazetecilerin ve sinemacıların yetişmesi hedefiyle yola çıkan program, yurt dışında 60 yılı geride bırakmaya hazırlanan Türk toplumunun kültür-sanat hayatını da olumlu yönde etkiledi.


İlgili Haberler

yurtdisi-vatandaslar
Yurtdışı Vatandaşlar

17. Avusturya Kültür Fuarı Dornbirn şehrinde düzenlendi. Avusturya’ya Göçün 60. Yılı temasıyla düzenlenen fuarda YTB Başkanı

Pazar, 05 Mayıs 2024

yurtdisi-vatandaslar
Yurtdışı Vatandaşlar

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) Türkiye ve Hollanda arasında 19 Ağustos 1964’te imzalanan İş Gücü Anl

Cuma, 03 Mayıs 2024

hafiza
Hafıza

1924 yılında "Agiou Titou" adıyla kiliseye çevrilen Fazıl Ahmet Paşa (Vezir) Camii , hâlen kilise olarak kullanılmaktadır. E

Perşembe, 02 Mayıs 2024