Her Boydan Yazarlık Akademisi Başvuruları Başladı

Cuma, Şubat 2, 2024

Her Boydan Yazarlık Akademisi

Her Boydan Yazarlık Akademisi, Türkiye'de öğrenim gören uluslararası öğrenciler tarafından çıkartılması planlanan Her Boydan dergisine uluslararası öğrencileri yazar veya editör olarak hazırlayan bir eğitim sürecidir.


BAŞVURU ŞARTLARI

1.Türkiye'de herhangi bir düzeyde/bölümde üniversite eğitimi görüyor olmak,
2.Uluslararası öğrenci (yabancı uyruklu olmak),
3.TÖMER'de bir yıl Türkçe hazırlık eğitimini tamamlamış olmak,
4.Edebiyatla ilgili olmak ve öykü, deneme, şiir ve benzeri herhangi bir edebî türde eser yayınlamaya istekli olmak,
5.Hâlihazırda Türkiye'nin herhangi bir şehrinde ikamet ediyor olmak,


PROGRAM TAKVİMİ

Akademi Tarihi

23-27 Şubat 2024

Akademi Yeri

Maltepe Üniversitesi - İstanbul

Son Başvuru Tarihi

12 Şubat 2024

Kazananların İlanı

16 Şubat 2024 

İlan Şekli

Adaylar başvuruda beyan ettikleri e-posta adresi üzerinden bilgilendirilecektir.

 

PROGRAM DETAYLARI

 

Ulaşım:

  • Şehirler Arası: Akademiye katılmaya hak kazanan adaylara gidiş-dönüş (uçak, tren, otobüs vb. toplu taşıma) biletlerini  ibraz etmeleri şartıyla 3000 TL'ye kadar ulaşım desteği verilecektir. Adaylar gidiş-dönüş biletlerini kendileri temin edecektir. 
  • Şehir İçi: Otele varış ve otelden ayrılış sırasında İstanbul'daki şehir içi transfer hususunda herhangi bir destek sunulmayacaktır. Şehir içi transfer maliyetlerinin katılımcıların kendileri tarafından karşılanması beklenmektedir.


Konaklama ve Yemek: Konaklama ve yemek ücretsiz olarak akademi kapsamında karşılanmaktadır.

 

Eğitim: Akademi kapsamında öğrencilere Türkçe okuma ve yazmanın önemi, ikinci dili Türkçe olanların Türk edebiyatı ile ilişkisi, edebî türler ve edebî türlerin önemli örneklerine dair kültürlenme sürecini besleyecek dersler verilmesi ve uygulamalı yazım çalışmaları yapılması planlanmaktadır.

 

Ödül: Akademiyi başarıyla tamamlayan adaylara katılım belgesi sunulacaktır. Başarılı adaylar, uluslararası öğrenciler tarafından çıkartılacak Her Boydan dergisinde yazar ya da editör olarak değerlendirilebilecektir. 

Ayrıntılı Bilgi İçin: herboydan@ytb.gov.tr

 

Önemli !!!

1.Belirtilen son başvuru tarihinden sonra yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır. Başvuru ile alakalı sorun yaşamanız halinde belirtilen e-posta adresine son başvuru tarihinden önce bildirimde bulunmanız tavsiye edilir. 
2.Bu formu doldurarak başvuruda bulunmuş olmak akademiye katılım için kesin katılım beyanı olarak kabul edilecektir. Değerlendirme neticesinde akademiye katılmaya hak kazanan adaylardan mücbir sebep olmaksızın katılım sağlamayan adayların daha sonraki yazarlık akademilerine başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır.

 

BAŞVURU İÇİN: https://forms.gle/RxVXGrQNrekBfeUB7


İlgili Haberler

duyurular
Duyurular

Alan Uzmanı Alımı Sınav Sonuçları

Cuma, 26 Nisan 2024

telve
Telve

Merhabayla hoşça kal arasına sıkışmış bir zamanda yürüyorum Berlin sokaklarında. Varlığımın mayalandığı şehirden izlere, enge

Cuma, 26 Nisan 2024

uluslararasi-ogrenciler
Uluslararası Öğrenciler

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından düzenlenen "Uluslararası Öğrenciler Kısa Film Festivali"

Pazartesi, 22 Nisan 2024