Kosova Türkçe Atölyesi

Pazartesi, Aralık 13, 2021

Resim-Şiir-Kompozisyon Yarışması

Proje Amacı: 2021 yılının Kosova’da Türkçe eğitimin 70. yılı, 23 Nisan 2021 tarihinin ise 23 Nisan Kosova Türkleri Milli Bayramı olması vesilesiyle Türkçeye olan ilginin arttırılması, Türkçe eğitimin teşviki ve desteklenmesi amacıyla ilköğretimden liseye Türkçe eğitim gören Kosovalı çocukların ve gençlerin katılım sağlayacağı bir atölye düzenlenmesi planlanmaktadır. Öğrencilerin dil becerilerini geliştirmek, belirlenecek etkinliklerle (resim, şiir, kompozisyon yarışmaları) Türkçe eğitimin devam etmesini sağlamak amaçlanmaktadır.

Proje Kapsamı: 23 Nisan Kosova Türkleri Milli Bayramı temasıyla hazırlanacak resim, şiir ve kompozisyonlar Başkanlığımızca oluşturulacak komisyon tarafından değerlendirilecek ve ilk üçe giren adaylara bir defaya mahsus olmak üzere eğitim destek bursu verilecektir. Kazanan kişilerin 23 Nisan 2021 tarihinde açıklanması planlanmaktadır. Proje kapsamında yapılacak etkinlik konuları ise aşağıdaki başlıklardan oluşacaktır:

  1. Resim Yarışması
  • Kosova’da ilköğretim birinci sınıftan beşinci sınıfa kadar Türkçe eğitim alan öğrenciler 23 Nisan Kosova Türkleri Milli Bayramı konulu resimler yapacak ve anılan resimler Değerlendirme Komisyonunca incelenecek olup, ilk üçe giren adaylara bir defaya mahsus eğitim destek bursu verilecektir.
  1. Şiir Yarışması
  • Kosova’da ilköğretim altıncı sınıftan dokuzuncu sınıfa kadar Türkçe eğitim alan öğrenciler 23 Nisan Kosova Türkleri Milli Bayramı konulu şiirler yazacak, yazılan şiirler Değerlendirme Komisyonunca incelenecek olup, ilk üçe giren adaylara bir defaya mahsus eğitim destek bursu verilecektir.
  1. Kompozisyon yarışması
  • Kosova’da lise düzeyinde Türkçe eğitim alan öğrenciler 23 Nisan Kosova Türkleri Milli Bayramı konulu kompozisyon yazacak, yazılan kompozisyonlar Değerlendirme Komisyonunca incelenecek olup, ilk üçe giren adaylara bir defaya mahsus eğitim destek bursu verilecektir.

Proje Paydaşı: Kosova Türk Öğretmenler Derneği

Başvuruya Açık Ülkeler: Başvurular Kosova Cumhuriyeti’ne açıktır.

Başvuru Koşulları:

  • Kosova’da ilköğretim ve lise düzeyinde Türkçe eğitim almak,
  • Resim yarışması için ilköğretim 1-5. sınıfta olmak,
  • Şiir yarışması için ilköğretim 6-9. sınıfta olmak,
  • Kompozisyon yarışması için lise düzeyinde eğitim almak.

Başvuru İçin Gerekenler:

  • Yapılan çalışmaların taranmış versiyonlarının kosovaturkceatolyesi@ytb.gov.tr adresine gönderilmesi,
  • Başvuru şartlarını sağlayan öğrencilerin iletişim bilgileri ve okul bilgilerini mailde belirtmeleri,
  • Hazırlanan çalışmaların asıl versiyonlarının Kosova Türk Öğretmenler Derneği’ne iletilmesi gerekmektedir.

Başvuru Tarihi:

Kazananların İlan Edilme Tarihi:

  • 23 Nisan 2021 tarihinde her bir kategoride ilk üçe giren adayların isimleri ilan edilecektir.

 


İlgili Haberler

duyurular
Duyurular,Yurtdışı Vatandaşlar

1 Nisan-15 Haziran 2024

Cuma, 29 Mart 2024

telve
Telve

Göç geçmişim, büyüklerimin anıları, tecrübeleri, fotoğrafları, hatıralarım, Alman kültürü, Türk gelenekleri ve en önemlisi Mü

Perşembe, 28 Mart 2024

duyurular
Duyurular

4/B Sözleşmeli Personel Alımı Sınav Tarihleri Açıklandı

Perşembe, 28 Mart 2024