Uzun Dönem İkamet İzni Başvuruları Yeniden Başladı

Cuma, Ağustos 20, 2021

Batı Trakya Türk Azınlığı mensubu soydaşlarımız için “Uzun Dönem İkamet İzni” süreci yeniden başlatıldı. Başvurular “e-ikamet” sistemi üzerinden yapılacak ön kayıt ve randevu işlemlerinin ardından İl Göç İdareleri’nde gerçekleştirilecek.

Batı Trakya Türk Azınlığı mensubu soydaşlarımız için “Uzun Dönem İkamet İzni” süreci yeniden başlatıldı. Başvurular “e-ikamet” sistemi üzerinden yapılacak ön kayıt ve randevu işlemlerinin ardından İl Göç İdareleri’nde gerçekleştirilecek.

Mayıs 2017’de yayınlanan genelge ile başlayan ve son başvuru tarihi olarak 15 Ağustos 2017 olarak açıklanan Uzun Dönem İkamet Tezkeresi başvuruları yaşanan yoğunluk sebebiyle daha önce 31 Aralık 2017 tarihine kadar uzatılmıştı. Ancak bu süreçte de teknik manada bazı sıkıntılar yaşanmış, soydaşlarımız sağlıklı bir şekilde başvurularını gerçekleştirememişti. Bu sebeple 31 Aralık 2017 tarihine kadar Türkiye’ye giriş yapmış olan Batı Trakya Türkleri için süreç yeniden başlatıldı.

Yaşanan gelişmelerin ardından Yunanistan vatandaşı, Haymatlos veya İskat durumundaki tüm Batı Trakya Türkleri, Uzun Dönem İkamet İzni için başvurularını yapabilecekler. Soydaşlarımızın başvuru yapması için öncelikle ön kayıt ve randevu işlemlerini gerçekleştirmesi gerekiyor. Randevular ve ön kayıt işlemleri “www.goc.gov.tr” adresinde bulunan “e-ikamet” sistemi üzerinden alınacak olup,  başvurular ise randevu saatinde bizzat illerde bulunan göç idarelerinde yapılacak. Randevuya giden soydaşların yanlarında e-ikamet sistemi üzerinden aldıkları “başvuru formu”nu ve istenilen belgeleri eksizsiz bir şekilde bulundurmaları gerekiyor. Göç İdaresi’nden daha önce alınan ve henüz günü gelmeyen randevular da geçerliliğini koruyacak.

Mevcut İkamet Tezkeresi veya çalışma izni bulunanlar da e-ikamet sistemi üzerinden “ikamet izni geçiş başvurusu” yaparak uzun dönem ikamet izni elde edebilirler. 

 

TÜRK SOYLULARDAN UZUN DÖNEM İKAMET İZNİ İÇİN İSTENİLEN BELGELER:

1. Başvuru Formu ( Geçerli pasaportu olanlar www.goc.gov.tr adresinden e-ikamet linkinden uzun dönem seçerek müracaat edecek),

 

2.Başvuru Dilekçesi (EK 2)  ( Geçerli pasaport olmayanlar ),

 

3.Tebligat Formu (EK 3 ),

 

4.Taahütname (EK 4),

 

5.Pasaport fotokopisi (Iskat ve Haymatloslar için mevcut ikamet tezkereleri)

 

6.Varsa Önceki İkamet İzin Belgesi,

 

7. 4 Adet Biyometrik Fotoğraf (Son 6 ay içinde çekilmiş, Önden yüzü açık, fonu beyaz, Dijital hali genişlik 220, yüksek 290 piksel olmalı),

 

8.Adli Sicil Belgesi (11 Yaş üzeri olanlar için gereklidir, kendi ülke makamlarından veya Türk adli makamlarından alınabilir),

 

9. İkamet İzni Kart Bedeli (Vergi Dairesine yatırılacak)

 

10. Gümülcine Başkonsolosluğundan Etabli Belgesi (son 6 aya ait olması gerekmektedir.)

 

11. Yunanistan kimlik kartı fotokopisi (taftotita)

 

Uzun dönem ikamet iznine nasıl başvurulur? 

Videoyu izlemek için tıklayınız.

 


İlgili Haberler

duyurular
Duyurular

Alan Uzmanı Alımı Sınav Sonuçları

Cuma, 26 Nisan 2024

telve
Telve

Merhabayla hoşça kal arasına sıkışmış bir zamanda yürüyorum Berlin sokaklarında. Varlığımın mayalandığı şehirden izlere, enge

Cuma, 26 Nisan 2024

uluslararasi-ogrenciler
Uluslararası Öğrenciler

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından düzenlenen "Uluslararası Öğrenciler Kısa Film Festivali"

Pazartesi, 22 Nisan 2024