YTB Heyeti Almanya’da Temaslarda Bulundu

Çarşamba, Aralık 7, 2022

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) Heyeti, yurt dışında yaşayan vatandaşların sorunlarını yakından takip etmek ve Başkanlığın projelerine ilişkin çalışma stratejisi oluşturmak adına Almanya’nın farklı şehirlerinde çatı STK’larla bir araya gelerek resmi temaslarda bulundu.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’ndan (YTB) bir heyet yurt dışındaki vatandaşların sorunlarını yakından takip etmek ve Başkanlığın önümüzdeki süreçteki projelerine yönelik Almanya’nın farklı şehirlerinde çalışma ziyaretleri geçekleştirerek resmi temaslarda bulundu.

YTB Heyeti ilk olarak Almanya’nın Hessen eyaletine bağlı Langen şehrinde bulunan Manzara Verlag-Mezalim Araştırma Kurumuna bir ziyaret geçekleştirdi.Frankfurt Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Ferruh Parmaksız’ın da katılımıyla gerçekleştirilen ziyarette iş birliği süreçleri değerlendirildi.

Heyet daha sonra Hanau şehrinde Hanau Yabancılar Meclisi üyeleri; Selma Yılmaz İlkhan, Can Özgün, Nevzat Bölge ve Emrah Mehdioğlu ile yaklaşan Hanau saldırısının yıl dönümüne ilişkin bir görüşme yaptı. Görüşmede, 19 Şubat 2020 tarihinde yaşanan Hanau katliamı gibi ırkçı terör saldırılarının bir daha yaşanmaması için yapılması gerekenler konuşuldu.

Wiesbaden şehrinde bulunan Avrupa Elazığ Derneği ve FSV Wiesbaden Elazığ 23 Spor Kulübü yetkilileri ile bir araya gelen YTB heyeti burada da ortak projeleri değerlendirdi. Ardından ise Frankfurt şehrinde ATİB Türkü şölenine iştirak edildi. Daha sonra yine Frankfurt şehrinde Frankfurt Başkonsolosu Erdem Tunçer, Frankfurt Eğitim Ateşesi Muhammed Fatih Kılıç ve Frankfurt Kültür Ateşesi Ahmet Alemdar ile resmi görüşmeler gerçekleştirdi.Görüşmelerde Hessen eyaletinde yapılması planlanan faaliyet ve görüşmeler gündeme gelirken, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıl ve Ahmet Haşim'in ölümünün 90. yıl dönümü projeleri masaya yatırıldı.

YTB Heyeti buranın ardından Rüsselsheim kentinde IGMG Hessen Bölge Başkanı Bilal Kaçmaz ve Frankfurt şehrinde Almanya Türk Federasyonu (ATF) Genel Başkanı Şentürk Doğruyol ile bir araya gelerek ikili iş birliği imkânlarını değerlendirdi.

YTB Heyeti daha sonra Almanya’da 2014 yılında taciz edilen kızlara yardım etmek isterken saldırıya uğrayıp hayatını kaybeden Tuğçe Albayrak’ın anma törenine katıldı. Ardından heyet, Mainz şehrine geçerek Mainz Başkonsolosu Sedat Turan ve heyetiyle Rheinland-Pfalz ve Saarland eyaletinde yapılması planlanan projeler ve faaliyetler hakkında konuştu. Daha sonra ise IGMG Gelnhausen ile YTB tarafından verilen Türkçe Saati Projesi yerinde ziyaret edildi. Heyet, Frankfurt Alevi İnanç Merkezi Şah Hatayi’ye giderek Dernek Başkanı Uğurcan Aksu ile toplantı yaptı.  “Anadolu Okuma Evi” projesi kapsamında derneklerle de görüşen YTB heyeti son olarak Saarbrücken şehrinde çatı STK başkanları ile bir araya geldi.

YTB Başkan Yardımcısı Abdulhadi Turus başkanlığındaki heyette; Yurtdışı Vatandaşlar Daire Başkanı Adem Günaydın, Koordinatör İsmail Yıldız, Uzman Ercan Canbolat ve Uzman Yardımcısı Dücane Demirtaş yer aldı.


İlgili Haberler

telve
Telve

Göç geçmişim, büyüklerimin anıları, tecrübeleri, fotoğrafları, hatıralarım, Alman kültürü, Türk gelenekleri ve en önemlisi Mü

Perşembe, 28 Mart 2024

duyurular
Duyurular

4/B Sözleşmeli Personel Alımı Sınav Tarihleri Açıklandı

Perşembe, 28 Mart 2024

kardes-topluluklar
Kardeş Topluluklar

2024 Türk-Macar Kültür Yılı etkinlikleri kapsamında, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından “Dost

Salı, 26 Mart 2024