YTB Türkçe Ödülleri

Salı, Temmuz 23, 2024

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) Türk diasporası, kardeş topluluklar ve uluslararası öğrenciler arasında edebî eserler vermeye istekli, yetenekli genç kalemleri keşfetmek amacıyla “YTB Türkçe Ödülleri” yarışma programını düzenliyor. Bu yarışmada En İyi Eser, Deneme, Öykü, Şiir ve Çocuk Edebiyatı dallarına yer veriliyor.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) Türk diasporası, kardeş topluluklar ve uluslararası öğrenciler içerisinde yazın alanındaki yetenekleri keşfetmek amacıyla “YTB Türkçe Ödülleri” yarışmasını düzenliyor. Yarışma yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızı, kardeş toplulukları ve uluslararası öğrencileri Türkçe düşünmeye, yazmaya ve edebiyat alanında eserler vermeye teşvik ediyor.

Bu yılki yarışmada ilk defa Türk diasporası, kardeş topluluklar ve uluslararası öğrencilerin başvuruları bir arada alınacaktır. Program kapsamında, En İyi Eser, Deneme, Öykü, Şiir ve Çocuk Edebiyatı dallarına yer verilmektedir. Toplamda beş alanda ödüllerin tevcih edileceği yarışmada değerlendirmeler için yetkin üyelerden oluşan seçici kurullar oluşturulacaktır. Seçici kurul Türk diasporası, kardeş topluluklar ve uluslararası öğrencilerden gelen eserleri ayrı ayrı puanlayacaktır. Seçici kurulunun esas alacağı değerlendirme ölçütleri arasında; Türkçenin doğru ve etkili kullanımı, dil bilgisi ve imla kurallarına uygunluk, başvuru yapılan kategorinin teknik özelliklerine asgarî düzeyde uygunluk ve özgünlük ile üslup olacaktır.

Ödüller:

Yarışma neticesinde, her gruptan ayrı ayrı olmak üzere başvuru sahiplerine En İyi Eser, Deneme, Öykü, Şiir, Çocuk Edebiyatı alanlarında birincilik ödülü tevdi edilecektir. Ödül sahipleri ayrıca “Uluslararası Genç Yazarlar Akademisi” programına katılmaya hak kazanacaklardır.

Yarışma Takvimi:

Son Başvuru Tarihi: 22 Eylül 2024

Seçici Kurul Değerlendirmesi: 22 Eylül -09 Ekim 2024

Kazananların İlanı: 10 Ekim 2024

Ödül Töreni: Yer ve zaman bilgisi daha sonra ilan edilecektir.

Başvurular Başkanlık tarafından ilan edilen başvuru süreleri içerisinde aşağıda erişim bağlantısı paylaşılan başvuru adresi üzerinden gerçekleştirilecektir. Başvuru süreci içerisinde gönderilmeyen eserler yarışmaya kabul edilmeyecektir.

Başvuru Formu: basvuru.ytb.gov.tr

Detaylı Bilgi Erişimi: ytbturkceodulleri@ytb.gov.tr


İlgili Haberler

baglar
Bağlar

Sûzî Çelebi, 500 yıldır dalgalanan Türkçe bayrağımızdır. Bugün bu topraklarda Türkçe güçlü bir şekilde yaşıyorsa, başlattığı

Perşembe, 05 Eylül 2024

kardes-topluluklar
Kardeş Topluluklar

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), Bosna Hersek’te Balkan tarihine ışık tutan ve mimari yadigarları gün

Çarşamba, 04 Eylül 2024

hafiza
Hafıza

İstimâlet en dar anlamıyla Osmanlıların temas ettikleri yerel gayrimüslim halka nezaket ve hoşgörü ile muamele etmek suretiyl

Pazartesi, 02 Eylül 2024