YTB ve NAMA Vakfı Arasında Eğitim İş Birliği Protokolü

Cumartesi, Aralık 10, 2022

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) ve NAMA Vakfı arasında imzalanan protokol ile ortak burs programı oluşturuldu. Protokol kapsamında 6 ülkeden 200 uluslararası öğrencinin yükseköğrenim eğitimleri desteklenecek.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) uluslararası alanda bir iş birliğine daha imza attı. YTB, Malezya Kuala Lumpur’da faaliyet gösteren NAMA Vakfı ile protokol imzalayarak ortak bir burs programı oluşturdu. Protokolü YTB Başkanı Abdullah Eren ve NAMA Vakfı CEO’su Dr. Saleh Mubarak Bazead imzaladı.

Çalışma kapsamında; Endonezya, Tanzanya, Kenya, Kırgızistan, Yemen, Malezya ve tarafların kabul ettiği diğer ülkelerden, lisans seviyesinde 50, yüksek lisans seviyesinde 100 ve doktora seviyesinde 50 öğrencinin burslandırılması öngörülüyor.


Ortak burs programı; öğrencilerin aylık burs miktarı, bir defaya mahsus olmak üzere gidiş dönüş uçak bileti, öğrencilerin konaklama ücretleri, Türkçe öğrenim ücretleri, genel sağlık sigortası ve üniversite harç ücretleri gibi geniş alanları kapsayacak şekilde düzenlendi.


İlgili Haberler

uluslararasi-ogrenciler
Uluslararası Öğrenciler

Türkiye Cumhuriyeti ile Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti arasında; yatırımların teşviki ve kolaylaştırılması, yükseköğretim, arş

Cuma, 19 Nisan 2024

yurtdisi-vatandaslar
Yurtdışı Vatandaşlar

Avrupa'da Türkler Başarı Hikayesi Yazdı

Salı, 16 Nisan 2024

yurtdisi-vatandaslar
Yurtdışı Vatandaşlar

Brüksel Büyükelçiliğimizde düzenlenen bayramlaşma programı için Belçika’da bulunan Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YT

Salı, 16 Nisan 2024