2022 Türk Dünyası Gençlik Okulu Başvuruları Başladı

Perşembe, Mayıs 12, 2022

YTB tarafından ilk olarak 2021 yılında başlatılan Türk Dünyası Gençlik Okulu'nun bu yılki başvuruları başladı. Türk Dünyasından üniversiteler, enstitüler ve sivil toplum kuruluşları ile işbirliği hâlinde Türkçe yürütülen bu eğitimin programının amacı Türk Dünyasında yaşayan kardeş topluluk mensubu üniversite öğrencilerinin, ülkelerinin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağını teşkil etmeleri ve kendi ülkelerinin Türkiye ile ilişkilerinin her alanda geliştirilmesine katkı sunmalarıdır. Programın Haziran 2022’de başlaması ve 1 ay içerisinde tamamlanması hedefleniyor. En başarılı öğrencilerin dâhil edileceği “Türk Dünyası Genç Liderler Programı”nın ise yine 2022 yılının yaz aylarında gerçekleştirilmesi öngörülüyor.

Türk Dünyası Gençlik Okulu, Başkanlığımızca ilk olarak 2021 yılında başlatılmıştır.  Program; Türk Dünyasından üniversiteler, enstitüler ve sivil toplum kuruluşları ile işbirliği halinde Türkçe yürütülen bir eğitim programıdır.

Amaç

Türk Dünyası Gençlik Okulu; Türk Dünyasında yaşayan kardeş topluluk mensubu üniversite öğrencilerinin, ülkelerinin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağını teşkil etmelerini ve kendi ülkelerinin Türkiye ile ilişkilerinin her alanda geliştirilmesine katkı sunmalarını amaçlamaktadır. İlaveten öğrencilerin kişisel, kültürel, mesleki ve entelektüel gelişimlerine katkı sunulmasını, Türk Dünyasından benzer nitelikteki gençlerin bir araya gelerek toplumsal bir dinamizm oluşturmalarını ve Türk Dünyası içerisinde bir hareketlilik ve iletişim zemininin tesis edilmesini hedeflemektedir.

İçerik

Program kapsamında, 1 ay boyunca alanında yetkin akademisyen ve entelektüellerin katılımıyla; tarih, uluslararası ilişkiler, sosyoloji gibi sosyal bilimler ile kültür, sanat ve kişisel gelişim alanlarında Türkçe seminer eğitim programları düzenlenecektir. Programa tam devamlılık gösteren, seminerlere aktif katılım sağlayan ve talep edilecek kitap özeti/makale yazımı vb. isterleri yerine getiren en başarılı katılımcılar Türkiye’de organize edilecek “Türk Dünyası Genç Liderler Programına” katılmaya hak kazanacaklardır.

Başvuru Koşulları:
  • Hâlihazırda Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan veya Türkiye’de yükseköğretim alanında öğrenim görüyor olmak,
  • Türk Dünyasının güncel ve tarihi gelişmelerine ilgi duymak,
  • 01.01.1995 ve sonrasında doğmuş olmak,
  • İyi derecede Türkçe bilmek
Paydaşlar
  • Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi
  • Kazakistan Uluslararası Ahmet Yesevi Türk-Kazak Üniversitesi
  • Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi
  • Özbekistan Ali Şir Nevai Taşkent Devlet Özbek Dili ve Edebiyatı Üniversitesi
  • Özbekistan Taşkent Devlet Şarkşinaslık Üniversitesi

 

Takvim

Programın Haziran 2022’de başlaması ve 1 ay içerisinde tamamlanması planlanmaktadır. En başarılı öğrencilerin dahil edileceği “Türk Dünyası Genç Liderler Programı”nın ise yine 2022 yılının yaz aylarında gerçekleştirilmesi öngörülmektedir.

Faydalanıcılar

Türk Dünyası Gençlik Okulu katılımlar her bir bölgeden 25’er öğrenci olmak kaydıyla kısıtlı tutulacaktır.

Başvuru İçin

Başvuru linki: Başvuru Formu

İrtibat adresi: tdgo@ytb.gov.tr


İlgili Haberler

telve
Telve

Göç geçmişim, büyüklerimin anıları, tecrübeleri, fotoğrafları, hatıralarım, Alman kültürü, Türk gelenekleri ve en önemlisi Mü

Perşembe, 28 Mart 2024

duyurular
Duyurular

4/B Sözleşmeli Personel Alımı Sınav Tarihleri Açıklandı

Perşembe, 28 Mart 2024

kardes-topluluklar
Kardeş Topluluklar

2024 Türk-Macar Kültür Yılı etkinlikleri kapsamında, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından “Dost

Salı, 26 Mart 2024