Balkan Ülkelerinden Öğrenciler YTB’nin İftar Sofrasında Buluştu

Perşembe, Nisan 4, 2024

YTB'nin uluslararası öğrencilere yönelik düzenlediği geleneksel iftar programları kapsamında Balkan ülkelerinden öğrenciler bir araya gelerek aynı sofrada buluştu.


Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından her yıl uluslararası öğrencilere yönelik düzenlenen geleneksel iftar programları bu yıl da Ramazan ayının manevi ikliminin yaşandığı sofralarda birlik ve beraberlik içinde geçti. Uluslararası öğrenciler iftar sofralarında birbirini daha yakından tanıma fırsatı elde ederken farklı ülkelerin gelenek ve görenekleriyle tanıştı. İftar programları çerçevesinde her hafta farklı bölgelerden uluslararası öğrencilere yönelik etkinlikler organize edildi. Bu programlarda öğrenciler ülkelerinin Ramazan coşkusunu ve adetlerini birbirlerine anlatırken gelenek ve göreneklerini yansıtan stantlar hazırladı. İftar programlarının sonuncusu ise Balkan ülkelerinden uluslararası öğrencilerin katılımı ile gerçekleştirildi. İftar programına Ankara’da eğitim alan 600’den fazla uluslararası öğrenci katıldı.
İftar programında YTB Başkan Yardımcısı Murat Kazancı bir konuşma yaptı. Kazancı Ramazan ayının bereketini öğrencilerle aynı sofrada paylaşmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.


İlgili Haberler

duyurular
Duyurular,Yurtdışı Vatandaşlar

Yurt Dışında Yaşayan Gençlerimiz YTB’nin Desteğiyle TUSAŞ, HAVELSAN ve ROKETSAN’da Staj Yapıyor

Pazartesi, 29 Nisan 2024

duyurular
Duyurular

Alan Uzmanı Alımı Sınav Sonuçları

Cuma, 26 Nisan 2024

telve
Telve

Merhabayla hoşça kal arasına sıkışmış bir zamanda yürüyorum Berlin sokaklarında. Varlığımın mayalandığı şehirden izlere, enge

Cuma, 26 Nisan 2024