Bilge Ana Mevlüde Genç Kabri Başında Dualarla Anıldı

Çarşamba, Kasım 1, 2023

Almanya'nın Solingen kentinde 1993 yılında ırkçı saldırı sonucu 5 yakınını kaybeden ve geçtiğimiz yıl vefat eden Mevlüde Genç için Amasya'nın Taşova ilçesindeki kabri başında YTB tarafından anma töreni düzenlendi.

Törende konuşan YTB Başkanı Eren, “Mevlüde teyzemiz bu elim olay vuku bulduktan sonra ‘bilge ana’ sıfatını aldı. Vakarıyla, duruşuyla; kin ve nefreti değil, affediciliği, beraber yaşamayı, birlik ve dirlik içerisinde olmayı her zaman savunarak Anadolu irfanının da çok güzel bir örneğini göstermiş oldu” dedi.
 
Almanya’nın Solingen kentinde 1993 yılında ırkçı saldırganlar tarafından evi kundaklanan, çıkan yangında ise 5 aile bireyini yitiren ve geçen yıl vefat eden Mevlüde Genç, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından düzenlenen törenle Amasya'nın Taşova ilçesindeki kabri başında anıldı. İlçeye bağlı Mercimek köyünde düzenlenen programda önce, restorasyonu YTB tarafından yaptırılan köy girişindeki çeşmenin açılışı gerçekleştirildi.
 
YTB Başkanı Abdullah Eren anma töreninde bir konuşma yaptı. Mevlüde Genç'in otuz yıl önce Solingen'deki evinin neo-naziler tarafından kundaklandığını, iki kızını, iki torununu ve bir yeğenini kaybettiğini hatırlatan Eren, “Bu ırkçı saldırı yurt dışında yaşayan vatandaşlarımıza yapılan ne ilk ne de son saldırı oldu” dedi. 
Dünyanın neresinde olursa olsun vatandaşları ile yakından ilgilenen bir Türkiye’nin olduğunu anlatan Eren, “Türk milleti vefakarlığı, fedakarlığı ve kendine özgü karakteri ile dünyanın neresi olursa olsun, hangi ülkede yaşarsa yaşasın, birliğin ve dirliğin savunucusu olma yolunda gayret etmişlerdir” diye konuştu.
 
Anadolu coğrafyasının dört bir tarafından vatandaşların çalışmak için Avrupa ülkelerine gittiğini belirten Eren, “Bugün Avrupa'da 60 yıla varan bir Türk milleti varlığından bahsediyoruz ve sadece Almanya'da milyonlarca insanımız var. İnsanlarımız bu noktaya nasıl geldi? İşte Durmuş amcamız gibi, Mevlüde teyzemiz gibi 1960’larda, 1970’lerde Anadolu coğrafyasının dört bir tarafından kopup Avrupa ülkelerine gittiler. Bu ülkelere katkı sağladılar, bu ülkelere vergi verdiler, orada evlatlarını yetiştirdiler ve bu ülkelerin kalkınmasında çok büyük rol oynadılar. Mevlüde teyzemiz bu elim olay vuku bulduktan sonra ‘bilge ana’ sıfatını aldı. Neden? Çünkü vakarıyla, duruşuyla; kin ve nefreti değil, affediciliği, beraber yaşamayı, birlik ve dirlik içerisinde olmayı her zaman savunarak Anadolu irfanının da çok güzel bir örneğini göstermiş oldu” dedi.


İlgili Haberler

duyurular
Duyurular

Alan Uzmanı Alımı Sınav Sonuçları

Cuma, 26 Nisan 2024

telve
Telve

Merhabayla hoşça kal arasına sıkışmış bir zamanda yürüyorum Berlin sokaklarında. Varlığımın mayalandığı şehirden izlere, enge

Cuma, 26 Nisan 2024

uluslararasi-ogrenciler
Uluslararası Öğrenciler

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından düzenlenen "Uluslararası Öğrenciler Kısa Film Festivali"

Pazartesi, 22 Nisan 2024