Cumhuriyetin 100. Yılında Türkiye – Afrika İlişkileri Paneli

Salı, Mayıs 16, 2023

Cumhuriyetin 100. Yılında Türkiye – Afrika İlişkileri Paneli

Afrika Günü münasebetiyle Başkanlığımız tarafından "Cumhuriyetin 100. Yılında Türkiye – Afrika İlişkileri" temalı bir panel düzenlenecektir. Bu önemli etkinlik, 25 Mayıs 2023 tarihinde saat 15:00’da Başkanlığımızın ana binasında gerçekleştirilecektir.

 

Panelde köklü ilişkilerimizin dünü ve bugünü, alanında uzman akademisyenler ve Büyükelçiler tarafından detaylı bir şekilde ele alınacaktır. Panelin moderatörlüğünü Doç. Dr. Elem Eyrice Tepeciklioğlu üstlenecek olup, Dışişleri Bakanlığı Doğu ve Güney Afrika Genel Müdürü Büyükelçi Elif Çomoğlu Ülgen, Büyükelçi Prof. Ahmet Kavas, Doç. Dr. Mürsel Bayram ve Politika Analisti Ovigwe Eguegu ise konuşmalarıyla panele katkıda bulunacaklardır.

 

Bu özel etkinlikte, Türkiye'nin Afrika politikasının tarihsel süreci, geçmişten bugüne yapılan Afrika üzerine çalışmaların değerlendirilmesi, Türkiye-Afrika güvenlik ve savunma işbirlikleri ile Türkiye'nin Afrika'daki imajı konu başlıkları alanında uzman isimler tarafından titizlikle tartışılacaktır.

 

Panele katılmak için 22 Mayıs 2023 tarihine kadar katılım durumunuzu aşağıda belirtilen mail adresine bildirmenizi rica ederiz.

 

Sınırlı sayıda kontenjanımız bulunmaktadır, bu nedenle katılım bildirimlerinin belirtilen tarih içinde yapılması önemlidir.

 

ksidb@ytb.gov.tr – 0 312 218 40 90

 

 🗓️ 25 Mayıs 2023

 

🕕 15.00

📍 YTB Konferans Salonu Kat: 0

Adres: Oğuzlar Mah. Mevlana Bulvarı

No: 145 Balgat - ANKARA


İlgili Haberler

uluslararasi-ogrenciler
Uluslararası Öğrenciler

Türkiye Cumhuriyeti ile Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti arasında; yatırımların teşviki ve kolaylaştırılması, yükseköğretim, arş

Cuma, 19 Nisan 2024

yurtdisi-vatandaslar
Yurtdışı Vatandaşlar

Avrupa'da Türkler Başarı Hikayesi Yazdı

Salı, 16 Nisan 2024

yurtdisi-vatandaslar
Yurtdışı Vatandaşlar

Brüksel Büyükelçiliğimizde düzenlenen bayramlaşma programı için Belçika’da bulunan Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YT

Salı, 16 Nisan 2024