Erasmus+ Eşit Haklar, Eşit Fırsatlar Projesi

Perşembe, Kasım 2, 2023

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, yurt dışında yaşayan ve öğrenim gören gençleri 13-17 Aralık 2023 tarihleri arasında Ulusal Ajans destekli Erasmus+ projesi Eşit Haklar, Eşit Fırsatlar “Equal Rights, Equal Opportunities” Programı kapsamında Ankara’da bir araya getiriyor.

Program İçeriği

Proje kapsamında yurt dışında yaşayan ve eğitim gören 18-29 yaş arasındaki gençlere yönelik özel bir eğitim programı düzenleniyor.

Eğitim seminerlerin yanı sıra, tecrübe paylaşımı, atölye çalışmaları, kamu kurum ziyaretleri ve kültürel geziler yapılması planlanıyor. Söz konusu seminerler bu alanda çalışan akademisyenler, kamu kurumu temsilcileri ve uzmanlar tarafından verilecek.
 
Kimler Başvurabilir?

Eğitim programına Almanya, Fransa ve Hollanda’da ikamet eden ve lise eğitimini yurt dışında tamamlamış olan 18-29 yaş arasında olan Türk vatandaşı veya mavi kart sahibi üniversite öğrencileri (lisans, yüksek lisans, doktora) ile yeni mezunlar başvurabilir.
 
Başvuru İçin

Başvuru online olarak alınacak olup YTB Online Başvuru Sistemi başvuru formunun eksiksiz doldurulması ve başvuru sayfasına Türkçe niyet mektubunun 12 Kasım 2023 tarihine kadar iletilmesi gerekecek.
Programa dair sorular için ihep@ytb.gov.tr adresiyle iletişim sağlayabilirsiniz.
 
 
Ulaşım, Konaklama ve Diğer Masraflar

Katılımcılardan herhangi bir ücret talep edilmeyecek olup yemek dâhil konaklama, program içi transferler ve program kapsamında planlanan her türlü faaliyete katılım ücretleri YTB tarafından üstlenilecek. Uçak bileti programa kabul edilen katılımcı tarafından alınacak olup ibrazı şartıyla gidiş-dönüş için 360 avro’ya kadar ulaşım desteği sağlanacak.

Programa kabul edilen başvuru sahiplerine katılım bilgisi 20 Kasım 2023 tarihine kadar e-posta yolu ile bildirilecek.
 

Program Akışı

12 Aralık Ankara’ya Varış
13 Aralık Tanışma Toplantısı, Eğitim Programı Açılışı
14 Aralık Eğitim Programı ve Kamu Kurumu Ziyareti
15 Aralık Eğitim Programı ve Kamu Kurumu Ziyareti
16 Aralık Eğitim Programı ve Kültürel Geziler
17 Aralık Kapanış ve Değerlendirme Toplantısı, Dönüş

Programa kabul edilenlere detaylı program akışı ayrıca iletilecek.



İlgili Haberler

baglar
Bağlar

Kuzey Makedonyalı genç yazar Özlem Kurt ile YTB'nin Soydaş Edebiyatı Destek Programı (SEDEP) kapsamında yayımlanan ilk kitabı

Salı, 30 Nisan 2024

duyurular
Duyurular,Yurtdışı Vatandaşlar

Yurt Dışında Yaşayan Gençlerimiz YTB’nin Desteğiyle TUSAŞ, HAVELSAN ve ROKETSAN’da Staj Yapıyor

Pazartesi, 29 Nisan 2024

duyurular
Duyurular

Alan Uzmanı Alımı Sınav Sonuçları

Cuma, 26 Nisan 2024