Genç Girişimciler Köln’de Buluştu

Pazartesi, Haziran 3, 2024

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) ve Türkiye Ulusal Ajansı iş birliğiyle Köln’de Dijital Gençlik Forumu düzenlendi.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) ve Türkiye Ulusal Ajansı iş birliğiyle Almanya’nın Köln şehrinde düzenlenen Dijital Gençlik Forumu, YTB Başkan Yardımcısı Abdulhadi Turus, Yurtdışı Vatandaşlar Daire Başkanı Fatih Nişancı, Türkiye’nin Köln Başkonsolosluğu Muavin Konsolosu Hilal Uzer, Eğitim Ataşesi Dr. Muhterem Dilbirliği ve çok sayıda gencin katılımıyla gerçekleştirildi.
 
"Genç Girişimciler Köln’de Buluşuyor" panelinde, Almanya’da yılın doktoru seçilen ve Avrupa'da yapay kalp naklini gerçekleştiren ilk kadın cerrah olan Dr. Dilek Gürsoy, Microsoft Veri ve Yapay Zeka Lideri ve Gdexa CEO'su Ekrem Namazcı ve MHP - A Porsche Company şirketinin Kurumsal Gelişim ve Strateji Birimi Genel Müdürü Cihan Süğür konuşmacı olarak yer aldı.
YTB Başkan Yardımcısı Abdulhadi Turus, yurt dışındaki Türk gençlerine hitaben yaptığı konuşmasında, gençlerin kendilerini sürekli geliştirmeleri ve yaşadıkları toplumlara aktif katkı sağlamaları gerektiğini vurguladı. Turus, gençlere ilham vermenin ve örnek olmanın önemini anlattı.
 
Eğitim ve deneyimin yanı sıra dijital dönüşüm, yaratıcılık ve iletişim gibi alanlardaki eksikliklerin giderilmesi gerektiğini de belirten Turus, “İstediğiniz sektörü seçin, istediğiniz alanda çalışın. Her yerde ve her zaman istediğiniz işi yapabilirsiniz. İmkânlar sınırsız” diye konuştu.
 
Teknolojinin hızla değiştiğini ve gençlerin bu değişime ayak uydurmasının önemine dikkat çeken Turus, "Korkmayın. Cesaret, cesaret, cesaret. Manevi doğamız gereği buradayız. Cesur adamlar atın ve her türlü zorluğun üstesinden gelebileceğinize inanın. Gelecekte daha fazla Türk genci önemli pozisyonlarda yer alacak” dedi. Gençlerin sorularını da yanıtlayan Turus, onların görüş ve önerilerini dinledi.
Panelin sonunda Turus, Dr. Dilek Gürsoy, Ekrem Namazcı ve Cihan Süğür’e YTB adına plaket takdim etti.


İlgili Haberler

telve
Telve

İber Yarımadası’nın yeni hâkimleri [İspanyollar], Yahudi cemaatine yaşam hakkı tanımayınca, Yahudiler yeni bir yurt arayışına

Cuma, 26 Temmuz 2024

uluslararasi-ogrenciler
Uluslararası Öğrenciler

Uluslararası Öğrenciler Mezuniyet Törenlerinin bu yıl 13.’sü gerçekleştirildi. Türkiye’nin mezun ettiği uluslararası öğrencil

Cuma, 26 Temmuz 2024

hafiza
Hafıza,Kardeş Topluluklar

Doktor Sadık Ahmet’in doğumunun 75. yılı anısına hazırlanan "Doktor Sadık Ahmet" isimli eserle; baba, halk adamı, insan hakla

Çarşamba, 24 Temmuz 2024