Lise Bitirme Başarı Bursu Programı

Perşembe, Haziran 15, 2023

Yurt dışında yaşayan gençlerimiz arasında lise eğitimini sürdürme ve başarılı olarak bitirme oranları her geçen gün artmaktadır. Gençlerimizi ve gelecek nesillerimizi, lise eğitimine teşvik etmek ve bu alanda farkındalık oluşturmak amacıyla Yurtdışı Vatandaşlar Lise Bitirme Başarı Bursu programı oluşturulmuştur.

Lise Bitirme Başarı Bursları, ülkelerde bulunan her bir büyükelçilik/başkonsolosluk bölgesinden başvuranlar arasından en başarılı not ortalamasına sahip bir öğrenciye tek seferlik bir burs olarak verilmektedir.
 
Kimler Başvuru Yapabilir?
Abitur, Baccalauréat, Matura gibi lise bitirme sınavı bulunan ülkelerde, bu sınavları başarıyla tamamlayanlar ile lise bitirme sınavı olmayan ülkelerde, lise diploması almaya hak kazananlar ve yükseköğretimine devam edecek olanlar arasından 15 Haziran 2022- 15 Ağustos 2023 tarihlerinde mezun olan vatandaşlarımız / mavi kart sahipleri, Yurtdışı Vatandaşlar Lise Bitirme Başarı Bursu Programına başvuru yapabilirler.
 
Başvuru Ülkeleri
ABD, Almanya, Avustralya, Avusturya, Belçika, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İngiltere, İsveç, İsviçre, İtalya, Kanada, Norveç’in yanı sıra başvuru şartlarını taşıyan adayların bulunduğu diğer ülkelerden de başvurular kabul edilecektir.
 
Başvuru Şartları
·         Türk vatandaşı/çifte vatandaş veya Mavi Kart sahibi olmak
·         Türk vatandaşı olanlar için yurt dışında sürekli/kalıcı ikamet izni sahibi olmak
·         Ortaöğretiminin (lise) tamamını yurt dışında tamamlamış olmak
·         15 Haziran 2022 ve 15 Ağustos 2023 tarihleri arasında mezun olmak
 
Gerekli Bilgi ve Belgeler
·         Başvuru formu
·         Nüfus cüzdanı veya pasaport
·         Mavi Kart ve ilgili ülke pasaport/kimlik belgesi
·         Lise diploması (tüm sayfalar)
·         Lise bitirme sınav sonucunu gösteren not çizelgesi (lise bitirme sınavı olmayan ülkelerde lise son sınıfta alınan notların bulunduğu karne/not çizelgesi)
·         Başvuru sisteminde istenilen diğer bilgi ve belgeler
 
 Burs Süresi, Miktarı ve Koşulları
·         Burs miktarı 1000 Avro’dur ve sadece bir defaya mahsus olarak verilmektedir.
·         Alınan başvurularda başarılı aday sayısı fazla olan başkonsolosluk bölgeleri için başvuru alınmayan bölgelerin kontenjanları imkânlar dâhilinde kullanılabilir. 
·         Programa başvuran tüm adayların, Başkanlık tarafından gerçekleştirilen hareketlilik programlarına dâhil edilmesi planlanmaktadır.


İlgili Haberler

duyurular
Duyurular

Alan Uzmanı Alımı Sınav Sonuçları

Cuma, 26 Nisan 2024

telve
Telve

Merhabayla hoşça kal arasına sıkışmış bir zamanda yürüyorum Berlin sokaklarında. Varlığımın mayalandığı şehirden izlere, enge

Cuma, 26 Nisan 2024

uluslararasi-ogrenciler
Uluslararası Öğrenciler

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından düzenlenen "Uluslararası Öğrenciler Kısa Film Festivali"

Pazartesi, 22 Nisan 2024