''Türkiye'nin Çocuklarından, Türkiye Resimleri''

Pazartesi, Mart 14, 2022

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle yurt dışında yaşayan Türk çocukları için ‘Türkiye’ temalı resim yarışması düzenliyor.

102. yılı kutlanacak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), yurt dışında yaşayan Türk çocuklarının vatan, millet ve bayrak sevgisi başta olmak üzere milli değerlerimizi hatırlamaları ve bu değerlere bağlılıklarının artması amacıyla ‘Türkiye’ temalı resim yarışması düzenliyor. Yarışmayla birlikte ayrıca çocuklara kültür ve sanat bilinci kazandırmak, onların yaratıcılıklarını ortaya koymalarını sağlamak ve hayal dünyalarını zenginleştirmek de hedefleniyor.
 
Resim yarışmasına kendisi veya anne babası Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve Türkiye dışında ikamet eden 18 yaşının altındaki çocuklar katılabilecek. Yarışma, 8 - 12 yaş ve 13 -17 yaş olmak üzere 2 ayrı kategoride düzenlenecek.  Türkiye temalı resimlerinde katılımcılar, her türlü resim ve boya malzemesini kullanabilecek. Resimler, fiziki olarak yapılacak ve dijital ortamda yapılan resimler kabul edilmeyecek. Yarışma ve başvuru şartlarına ilişkin detaylı bilgiler ise www.tbmm.gov.tr adresinde yer alıyor.
 
 ‘Türkiye’ temalı resim yarışmasına son başvuru tarihi 18 Mart 2022 olarak belirlenirken yarışma sonuçlarının ilanı ise 08 Nisan 2022 tarihinde olacak. Yarışmanın ödül töreni de 18 - 23 Nisan 2022 haftası içerisinde düzenlenecek.
 
 Yarışmada dereceye girenlere ise ödülleri aşağıdaki gibi; 
 
 Ödüller, 8-12 ve 13-17 olmak üzere iki ayrı kategoride verilecek.
 
Birincilik Ödülleri: Tablet
 
İkincilik Ödülleri: Elektrikli Scooter
 
Üçüncülük Ödülleri: Drone
 
Mansiyon Ödülleri (5 adet): Boyama Seti
 
 Dereceye giren çocuklar ayrıca ebeveyni ile birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisinin davetlisi olarak 23 Nisan Haftasında TBMM’yi ve Anıtkabir’i ziyaret edecek.
 
 Yarışma Sonuçları ve Ödül Töreni
 
Seçici Kurul değerlendirmesinin ardından yarışma sonuçları ve ödül töreni kesin tarihi www.tbmm.gov.tr adresinden ilan edilecek.


İlgili Haberler

uluslararasi-ogrenciler
Uluslararası Öğrenciler

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından düzenlenen "Uluslararası Öğrenciler Kısa Film Festivali"

Pazartesi, 22 Nisan 2024

uluslararasi-ogrenciler
Uluslararası Öğrenciler

Türkiye Cumhuriyeti ile Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti arasında; yatırımların teşviki ve kolaylaştırılması, yükseköğretim, arş

Cuma, 19 Nisan 2024

yurtdisi-vatandaslar
Yurtdışı Vatandaşlar

Avrupa'da Türkler Başarı Hikayesi Yazdı

Salı, 16 Nisan 2024