Uluslararası Öğrenci Ödülleri 2021

Salı, Temmuz 18, 2023

Uluslararası Öğrenci Ödülleri 2021 başlıklı eserde “Kültür-Sanat” ana başlığı altında ebru, hat, tezhip, enstrüman icra; “Medya/İletişim” ana başlığı altında fotoğraf, kısa film, belgesel, dijital tasarım, senaryo ve “Edebiyat” ana başlığı altında hikâye ve şiir olmak üzere 11 kategoride dereceye giren 40 eser yer alıyor.

Türkiye Bursları Programı kapsamında ülkemizde öğrenim gören uluslararası öğrenciler sadece akademik alanda nitelikli bir eğitim sürecinden geçmiyor aynı zamanda alanında ehil hocaların rehberliğinde zengin içeriğe sahip kurslar ve akademilerle kültür, sanat, edebiyat gibi pek çok alanda kendilerini geliştirme imkânı buluyor.

Öğrencilerin sosyal ve kültürel alanlarda deneyim kazanmasına ve yeteneklerini geliştirmesine oldukça önem veren Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) bu kapsamda düzenlenen “Uluslararası Öğrenci Akademisi” programıyla klasik Türk müziği, iletişim, medya, geleneksel yazı, tezyin sanatları, ekonomi, uluslararası ilişkiler, şehir ve mimari etütleri, sağlık bilimleri, geleneksel Türk sporları gibi geniş bir içerik yelpazesini farklı ilgi alanlarına sahip öğrencilerin istifadesine sunuyor.

Akademiyi başarıyla tamamlayan öğrencilerin büyük emeklerle ortaya çıkardıkları nadide eserlerin takdir edilmesi aynı zamanda müstakbel öğrencilerin teşvik edilmesi amacıyla Başkanlığımız tarafından “Uluslararası Öğrenci Ödülleri” programı düzenlenmekte farklı kategorilerde dereceye giren eserler ödüllendirilmektedir.

Uluslararası Öğrenci Ödülleri 2021 başlıklı eserde “Kültür-Sanat” ana başlığı altında ebru, hat, tezhip, enstrüman icra; “Medya/İletişim” ana başlığı altında fotoğraf, kısa film, belgesel, dijital tasarım, senaryo ve “Edebiyat” ana başlığı altında hikâye ve şiir olmak üzere 11 kategoride dereceye giren 40 eser yer alıyor.

Kitapta ebru, hat, tezhip gibi göze hitap eden eserlerin; fotoğrafları sayfaları süslerken enstrüman icra, kısa film ve belgesel gibi işitsel yanı olan eserlere sayfalardaki QR kodları üzerinden erişilebiliyor. Kitabın içinden sesli ve hareketli başka bir evrene geçildiğinde onlarca farklı ülkeden bambaşka dillerin, kültürlerin ve yaşam biçimlerinin havzasında yoğrulmuş zihinlerin Türkçenin çatısı altında birleştiği görülüyor.

Eserde öğrencilerimizin el emeği göz nuru çalışmalarıyla birlikte Türkçe ve İngilizce olarak öz geçmişleri de yer alıyor. Öğrencilerimiz öz geçmişlerinde hem kişisel serüvenlerini hem de icra ettikleri alana dair ilgilerinin nasıl başladığını, neyden ilham aldıklarını, motivasyonlarını ve bu alanda geleceğe dönük hayallerini ve hedeflerini okurla paylaşıyor.

Geleneksel hâle gelmesi hedeflenen “Uluslararası Öğrenci Ödülleri” programı vesilesiyle dijital ve basılı olarak her yıl yayımlanması planlanan “Uluslararası Öğrenci Ödülleri” çalışmasının; içindeki cevheri saklı tutan yeteneklere ilham vermesi hâlihazırda sanatla, edebiyatla uğraşan öğrencilerimizi daha nitelikli, yetkin bir noktaya taşıması ümit ediliyor.


İlgili Haberler

duyurular
Duyurular

Alan Uzmanı Alımı Sınav Sonuçları

Cuma, 26 Nisan 2024

telve
Telve

Merhabayla hoşça kal arasına sıkışmış bir zamanda yürüyorum Berlin sokaklarında. Varlığımın mayalandığı şehirden izlere, enge

Cuma, 26 Nisan 2024

uluslararasi-ogrenciler
Uluslararası Öğrenciler

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından düzenlenen "Uluslararası Öğrenciler Kısa Film Festivali"

Pazartesi, 22 Nisan 2024