Uluslararası Öğrenciler Medya Akademisi’nde Sertifika Töreni

Cumartesi, Mart 19, 2022

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) ve Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED) iş birliğinde ülkemizde iletişim alanında eğitim alan uluslararası öğrencilere yönelik düzenlenen Medya Akademisi programının sertifika töreni gerçekleştirildi.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) ve Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED) iş birliğinde ülkemizde iletişim alanında eğitim alan uluslararası öğrencilere yönelik düzenlenen Medya Akademisi programının sertifika töreni yapıldı. YTB’nin Ankara Ofisinde düzenlenen törende 53 uluslararası öğrenci sertifikalarını aldı.

Törende konuşan YTB Başkanı Abdullah Eren, dünyanın çok farklı ülkelerinden uluslararası öğrencileri Türkiye’de misafir ettiklerini söyledi.  YTB Başkanı Eren, hali hazırda 16 bin öğrencinin Türkiye’nin dört bir yanındaki üniversitelerde eğitim aldığını kaybetti.

Türkiye’nin en büyük mücadelesini uluslararası medyaya karşı verdiğine dikkat çeken Eren, “Türkiye yaşamış olduğu tüm kritik süreçlerde uluslararası medyanın yalan haberleriyle mücadele etmek zorunda kaldı. Bu noktada önemli bir kapasite geliştirildi. TRT World kuruldu. Anadolu Ajansının farklı dillerde yapmış olduğu çalışmalar Türkiye’nin uluslararası basında kendini daha iyi ifade etmesini sağladı” dedi.

Suriye’deki İnsani Kriz Uluslararası Medyada İstatistikten İbaret Kaldı

Uluslararası medyada manipülasyonun güçlü bir şekilde devam ettiğinin altını çizen YTB Başkanı Abdullah Eren, “Rusya’nın Ukrayna’ya yapmış olduğu saldırıda medyanın olayı ne kadar yakından takip ettiğini görüyoruz. Bizim için hiçbir can diğerinden daha kıymetli değildir. Bir milletin acısı başka bir milletin acısından daha kutsal da değildir. Bizim için her bir insanın çektiği acı, her bir annenin dökmüş olduğu gözyaşı, her bir bebeğin yetim ve öksüz kalmış olması aynı değerdedir. Bu kapsamda ülkemizin güneyinde herkesin bizzat şahit olduğu, dünyanın da görmüş olduğunu bilhassa Ortadoğu’da ve Asya merkezli yerlerde insani krizlerin yaşandığı biliyoruz. Suriye’de yüzbinlerce insan öldü. Aynen Ukrayna’nın bombalandığı gibi şehirleri bombalandı. Çok daha üzün sürdü. Fakat uluslararası medyada bunlar sadece istatistikten ibaret kaldı” diye konuştu.

Sosyal Platformlarda Yalan Haber Daha Hızlı Yayılıyor

Sosyal medyanın etkisiyle herkesin birer içerik üreticisi haline geldiğini ifade eden Eren, bu durumun insanları birer potansiyel haberci konumuna düşürdüğüne dikkat çekti. Bütün bunların yanında sosyal platformlarda yalan haberlerin çok hızlı yayıldığını anlatan Eren, gerçeğin yayılma hızının ise yalan haberlerden daha az olduğunu söyledi.


Yapılan haberlere her zaman eleştirel bakmakta fayda olduğunu bildiren Eren, “Sizler Akademi kapsamında aldığınız eğitimlerde yalan haberin karşısına nasıl geçilir, hak ve hakikat nasıl savunulur? görmüş oldunuz. Hiçbir haber nesnel değildir ve her haberin öznel tarafı vardır. Bunun oranı önemlidir. Sizler haber yaparken doğruyu söylemekle mükellefsiniz.” Dedi.

Her Zaman Haberciliğinizin Merkezinde İnsan Olsun

Uluslararası öğrencilerin kendi ülkelerine döndüklerinde Türkiye’yi unutmayacaklarını, birer gönüllü elçi olacaklarını kaydeden Eren, “Sizler Türkiye’nin yürütmüş olduğunu mücadelesinde herkesi bilgilendireceksiniz. Aldığınız eğitimler ve Türkiye’de geçirmiş olduğunuz vakit sayesinde kendinizi çok iyi bir şekilde eğitmiş olacaksınız. Medya konusunda da görünenin de ardında ikinci bir kare olduğunun farkında olacaksınız. Hak ve hakikatten ayrılmamanızı temenni ediyorum. Her zaman haberciliğinizin merkezinde insan olması gerekir.” Şeklinde konuştu. 

Törenin sonunda ise UMED Başkanı Aslan Değirmenci, YTB Başkanı Abdullah Eren’e Kubbet'üs-Sahra tablosu hediye etti.


İlgili Haberler

baglar
Bağlar

Kuzey Makedonyalı genç yazar Özlem Kurt ile YTB'nin Soydaş Edebiyatı Destek Programı (SEDEP) kapsamında yayımlanan ilk kitabı

Salı, 30 Nisan 2024

duyurular
Duyurular,Yurtdışı Vatandaşlar

Yurt Dışında Yaşayan Gençlerimiz YTB’nin Desteğiyle TUSAŞ, HAVELSAN ve ROKETSAN’da Staj Yapıyor

Pazartesi, 29 Nisan 2024

duyurular
Duyurular

Alan Uzmanı Alımı Sınav Sonuçları

Cuma, 26 Nisan 2024