YTB Avrupa Birliği Projeleriyle Gençlerle Buluşuyor

Perşembe, Aralık 1, 2022

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından yürütülen ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen Erasmus+ projeleri, Avrupa’nın farklı bölgelerinden onlarca genci bir araya getiriyor.

2020 yılında başlayan ve devam etmekte olan Erasmus+ projeleri kapsamında Avrupa’daki gençler aktif vatandaşlık ve savunuculuk alanında bilgi sahibi olurken aynı zamanda sivil toplum kuruluşları aracılığıyla farkındalık aktiviteleri de gerçekleştirme fırsatı buluyor.

YTB’nin yürütücülüğünü üslendiği projeler kapsamında; Fransa, Almanya ve Belçika olmak üzere üç ayrı Avrupa ülkesinde eğitim programları tamamladı. Strazburg, Köln ve Brüksel şehirlerinde gerçekleştirilen eğitimlere toplamda 75 genç katılım sağladı. Eğitim programları; Strazburg’da DİTİB eğitim kompleksinde, Köln’de Yunus Emre Enstitüsü eğitim salonunda ve Brüksel’de TOBB Brüksel Ofisi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Proje, gençlerin bulundukları bölgelerde aktif vatandaşlık bilincine ulaşmalarını ve sivil toplum kuruluşları aracılığıyla karar alıcıları etkileyecek savunuculuk faaliyetleri geliştirmelerini hedefliyor. 

Proje kapsamında gerçekleştirilen eğitim faaliyetlerine katılım gösteren 18-30 yaş arası gençler; sivil toplumun tarihçesi, gönüllülük, diasporada STK yapıları, aktif vatandaşlık, savunuculuk ve kampanya geliştirme, medyada savunuculuk, yurttaş gazeteciliği konularında hem teorik hem de pratik bilgiler elde etti. Eğitim katılımcıları Avrupa’daki gençlik STK’larının temsilcileri ve gönüllüleri arasından seçildi. Farklı kurumları temsilen gelen gençler arasında ülkeler arası bilgi aktarımı ve iletişim ağı kazanımı da sağlandı. Yaygın eğitim teknikleriyle interaktif bir şekilde gerçekleştirilen programda katılımcılar paylaşımda bulunarak iyi uygulama örnekleriyle tanışmış oldu.


5 günlük eğitim programları kapsamında ayrıca Avrupa’nın önemli merkezleri ve Türk temsilcilikleri ziyaret edildi. Ziyaret edilen kurumlar arasında; Avrupa Parlamentosu, Strazburg Başkonsolosluğu, Köln Başkonsolosluğu, Frankfurt Kültür ve Turizm Ataşesi, Brüksel Başkonsolosluğu, Avrupa Parlamentosu Müzesi, Belçika Federal Meclisi ve Avrupa Birliği Nezdinde Türkiye Daimî Temsilciği yer alıyor.


İlgili Haberler

duyurular
Duyurular,Yurtdışı Vatandaşlar

1 Nisan-15 Haziran 2024

Cuma, 29 Mart 2024

telve
Telve

Göç geçmişim, büyüklerimin anıları, tecrübeleri, fotoğrafları, hatıralarım, Alman kültürü, Türk gelenekleri ve en önemlisi Mü

Perşembe, 28 Mart 2024

duyurular
Duyurular

4/B Sözleşmeli Personel Alımı Sınav Tarihleri Açıklandı

Perşembe, 28 Mart 2024