YTB Başkanı Abdullah Eren'in Kurban Bayramı Mesajı

Cuma, Haziran 14, 2024

YTB Başkanı Abdullah Eren'in Kurban Bayramı Mesajı

Ülkemizin, milletimizin ve bilcümle İslam Âleminin mübarek Kurban Bayramını tebrik ediyor; Bayramın yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız, soydaş ve akraba topluluklarımız ve Türkiye’de yükseköğrenim gören uluslararası öğrencilerimiz için hayırlar getirmesini diliyorum.   

Bizleri Allah’a yaklaştıran, Rıza-i İlahî ile buluşturan, dayanışmanın, yardımlaşmanın ve paylaşmanın hikmetli kapılarını ardına kadar açan kurban ibadetinin aramızdaki birliği, dirliği ve kardeşliği tahkim etmesini temenni ediyorum.

Bu kutlu günlerde semaya açılan ellerin, arşa yükselen duaların, edâ edilen ibadetlerin ve yeryüzünün dört bir yanındaki hayrühasenat faaliyetlerinin, Filistin ve Gazze’deki kardeşlerimiz başta olmak üzere, dünyanın farklı köşelerinde ölümle, açlıkla ve zulümle boğuşan tüm mazlum ve mağdurların kurtuluşuna vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum.

Bu düşüncelerle, mukim oldukları ülkelere, içinde yaşadıkları toplumlara, yurt dışındaki millet varlığımıza ve dünyaya değer katan 7 milyonluk Türk Diasporasının; müşterek bir tarih, kültür ve medeniyet mirasını tüm hasletleriyle, tüm değerleriyle tevarüs ettiğimiz soydaş ve akraba topluluklarımızın; gerek Türkiye Bursları kapsamında gerekse kendi imkânlarıyla ülkemiz üniversitelerindeki eğitimlerini sürdüren uluslararası öğrencilerimizin ve dünyanın dört bir yanındaki Türkiye Mezunlarının Kurban Bayramını bir kez daha tebrik ediyorum.

Daha nice bayramlara sağlıkla, afiyetle ve huzurla erişmek temennisiyle…


İlgili Haberler

kardes-topluluklar
Kardeş Topluluklar,Uluslararası Öğrenciler,Yurtdışı Vatandaşlar

YTB Başkanı Abdullah Eren'in Kurban Bayramı Mesajı

Cuma, 14 Haziran 2024

telve
Telve

Ses bayrağımız Türkçeyi yurt dışında gururla dalgalandıran Telve dergisinin 12. sayısı çıktı! Telve dergisi bu sayısında Alma

Cuma, 14 Haziran 2024

hafiza
Hafıza

Türk dünyasının büyük yazarı Cengiz Aytmatov’un insana ve tabiata dair kıymetli tasvirler barındıran Beyaz Gemi, Cemile ve To

Pazartesi, 10 Haziran 2024