YTB Desteğiyle Bursa’da Balkan Parkı

Pazartesi, Aralık 27, 2021

Minyatürlerin yer aldığı bölümlerin yanı sıra parkın girişinde; 90 kişilik açık hava gösteri alanı, hediyelik eşya satış noktası ve ziyaretçilerin dinlenebileceği alanlar hazırlanmış durumda.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) ve BALKANTÜRKSİAD iş birliğinde 1500 m² bir alan üzerinde yayılan 12 Balkan ülkesini temsil eden adalardan oluşan Minia Balkantürk Parkı kuruldu. Bursa’nın Nilüfer ilçesinde kurulan parkın merkezine ise Osmanlı ile özdeşleşen ululuğu ve sonsuzluğu simgeleyen çınar ağacı konumlandırıldı. Çınar ağacının etrafındaki adalarda da Osmanlı Türk eserlerinin 1/25, 1/10 oranda küçültülmüş minyatür kopyaları bulunuyor. Tamamı aslına uygun inşa edilen minyatürlerin dışında ise Balkan ülkelerine özgü simgesel bitkiler yer alıyor.

Minyatürlerin yer aldığı bölümlerin yanı sıra parkın girişinde; 90 kişilik açık hava gösteri alanı, hediyelik eşya satış noktası ve ziyaretçilerin dinlenebileceği alanlar hazırlanmış durumda. Eserlerin yanında bulunan sesli rehberlik hizmeti vasıtası ile de minyatürler hakkında bilgilendirme yapılıyor.

Minia Balkantürk Parkı’nda; Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Selanik’te doğduğu ev, Bulgaristan- İbrahim Paşa Camii, Kosova- 1. Murad Türbesi, Karadağ- Saat Kulesi, Moldova- Komrat Türk Kültür Evi, Hırvatistan- Klis Kaleiçi Camii ve Hamamı, Sırbistan- Voyvodina Hamamı, Bosna Hersek- Gazi Hüsrev Bey Medresesi, Kuzey Makedonya- Taş Köprü, Arnavutluk- İşkodra Kalesi ve Romanya- Mecidiye Camii eserleri bulunuyor.


İlgili Haberler

telve
Telve

Göç geçmişim, büyüklerimin anıları, tecrübeleri, fotoğrafları, hatıralarım, Alman kültürü, Türk gelenekleri ve en önemlisi Mü

Perşembe, 28 Mart 2024

duyurular
Duyurular

4/B Sözleşmeli Personel Alımı Sınav Tarihleri Açıklandı

Perşembe, 28 Mart 2024

kardes-topluluklar
Kardeş Topluluklar

2024 Türk-Macar Kültür Yılı etkinlikleri kapsamında, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından “Dost

Salı, 26 Mart 2024