YTB KKTC’de Gönülleri Birleştirmeye Devam Ediyor

Cuma, Mart 29, 2024

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) Başkenti Lefkoşa’da bulunan Alayköy’de iftar programı düzenlendi.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından yürütülen “Gönül Köprüsü 2024 Projesi” kapsamında Başkent Lefkoşa’da bulunan Alayköy’de bir iftar programı düzenlendi.
İftar programı öncesinde YTB Başkanı Abdullah Eren başkanlığındaki YTB Heyeti, köy ziyareti yaparak vatandaşlara ve çocuklara Ramazan hediyeleri dağıttı. İftar programına yüzlerce kişi katılırken etkinlikler kapsamında çocuklara Karagöz-Hacivat gösterisi sunuldu.
 
İftarın ardından vatandaşlara hitap eden Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Abdullah Eren, vatandaşlara YTB ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi.
Eğitim ve kültür alanlarında birçok çalışma ile Kardeş Vatan’ın yanında olduklarını ifade eden Eren, KKTC’de YTB olarak Ramazan ayı boyunca iftar programları düzenlediklerini, Gönül Köprüsü Projesi ile hanelere ziyaretler gerçekleştirip, Ramazan hediyelerini vatandaşlara sunduklarını söyledi.
 
Bugün İftar programlarının icra edilmesinin ve adadaki Türk varlığının şehit ve gaziler sayesinde mümkün olduğunun altını çizen Eren, adadaki Türk varlığının ilelebet sürdürebilmesi için çalıştıklarını sözlerine ekledi

 


İlgili Haberler

duyurular
Duyurular

Alan Uzmanı Alımı Sınav Sonuçları

Cuma, 26 Nisan 2024

telve
Telve

Merhabayla hoşça kal arasına sıkışmış bir zamanda yürüyorum Berlin sokaklarında. Varlığımın mayalandığı şehirden izlere, enge

Cuma, 26 Nisan 2024

uluslararasi-ogrenciler
Uluslararası Öğrenciler

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından düzenlenen "Uluslararası Öğrenciler Kısa Film Festivali"

Pazartesi, 22 Nisan 2024