YTB Tarafından Kıbrıs’ın Gönül Dili Kıbrıs İlahileri Konseri Lefkoşa’da Düzenlendi

Cuma, Mart 29, 2024

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından derlenen "Kıbrıs'ın Gönül Dili: Kıbrıs İlahileri" Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen muhteşem bir konserle dinleyicisiyle buluştu. KKTC'deki kültürel mirasımızın önemli bir parçası olan Kıbrıs ilahileri, Ahmet Özhan ve ekibinin yorumuyla hayat buldu.

YTB’nin desteğiyle Kıbrıs'ta yaşamış mutasavvıf ve şairlerin eserleri derlenerek “Kıbrıs'ın Gönül Dili- Kıbrıs İlahileri” isimli kitapta toplandı. Hakan Alvan emekleriyle YTB yayını olarak hazırlanan Kıbrıs'ın Gönül Dili Kıbrıs İlahileri eseri, mutasavvıf ve şairlerin biyografilerini, eserlerini, eserlerin notalarını ve seslendirilmiş hallerinin karekodlarını barındırıyor.
Büyük bir emek ve özveri ile hazırlanan bu ilahiler YTB tarafından Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen muhteşem bir konserle dinleyicisiyle buluştu.  “Kıbrıs’ın Gönül Dili Kıbrıs İlahileri” Konseri, sanatçı Ahmet Özhan ve ekibi tarafından icra edildi. Konsere KKTC Meclis Başkanı Zorlu Töre, YTB Başkanı Abdullah Eren, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu’nın yansıra çok sayıda dinleyici katılım sağladı.


İlgili Haberler

duyurular
Duyurular

Alan Uzmanı Alımı Sınav Sonuçları

Cuma, 26 Nisan 2024

telve
Telve

Merhabayla hoşça kal arasına sıkışmış bir zamanda yürüyorum Berlin sokaklarında. Varlığımın mayalandığı şehirden izlere, enge

Cuma, 26 Nisan 2024

uluslararasi-ogrenciler
Uluslararası Öğrenciler

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından düzenlenen "Uluslararası Öğrenciler Kısa Film Festivali"

Pazartesi, 22 Nisan 2024