YTB Türkiye Stajları

Pazartesi, Nisan 29, 2024

Yurt Dışında Yaşayan Gençlerimiz YTB’nin Desteğiyle TUSAŞ, HAVELSAN ve ROKETSAN’da Staj Yapıyor

 

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ile TUSAŞ, ROKETSAN ve HAVELSAN iş birliğiyle, yurt dışında yaşayan gençlerimizin mühendislik, yazılım ve teknoloji alanında tecrübe kazanmalarını hedeflemektedir. TUSAŞ, ROKETSAN ve HAVELSAN Türkiye’de Havacılık ve Uzay Sanayii, Komuta Kontrol ve Savunma Teknolojileri, Bilgi ve İletişim Teknolojileri, Roket ve Füze sistemleri alanlarında öncü kuruluşlar olarak bilinmektedir. Şirketleri yakından tanımak ve mühendislik deneyimini yaşamak için YTB Türkiye Stajları Programı başvurularınızı bekliyor.

 

Yurt dışında doğmuş, büyümüş ve üniversitelerin ilgili mühendislik fakültelerinde lisans veya yüksek lisans öğrenimine devam eden ya da yeni mezun olan Türkiye vatandaşı, çifte vatandaş ya da mavi kart sahibi genç yeteneklere yönelik, yaz döneminde gerçekleştirilecek olan staj programı için başvurular başladı. 

 

YTB, yurt dışındaki gençlerimizin anavatan ile ilişkilerinin geliştirilmesi, eğitim süreçlerine ve mesleki gelişimlerine destek olunması ve ülkemiz ile diğer ülkeler arasında eğitim alanında iş birliğinin geliştirilmesi amacıyla Türk gençlerinin TUSAŞ, ROKETSAN ve HAVELSAN’da staj yapmasını desteklemektedir. Eğer siz de mühendislik ve yazılım alanlarında staj yapmak ve düzenlenen etkinliklere yerinde dâhil olmak istiyorsanız, YTB Türkiye Stajları Programına başvuruda bulunabilirsiniz.

 

KATILIMCILARA SAĞLANACAK İMKÂNLAR NELERDİR?

 

·        Başvurular kapsamında yapılacak değerlendirme sonucunda programa katılmaya hak kazanan katılımcıların staj süresince Ankara’da konaklama imkânı sağlanacaktır.

·        Konaklama yeri ile staj yapılacak tesis arasında ulaşım imkânı sağlanacaktır.  

·        Katılımcılara gidiş ve dönüş olmak üzere toplam 200 Avro’ya kadar uçak bileti desteği sağlanacaktır. 

·        Günlük ücret sunulacaktır.

·        Program sırasında YTB tarafından sosyal ve kültürel programlar düzenlenecektir.

 

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

 

1.      Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı/çifte vatandaş/Mavi Kart sahibi olmak veya Mavi Kart sahibi olmaya hakkı olmak,

2.      Üniversitelerin mühendislik fakültelerinde lisans, yüksek lisans veya doktora programlarında öğrenim görüyor olmak/yeni mezun olmuş olmak,

3.      Yurt dışında doğmuş/büyümüş ve ikamet ediyor olmak,

4.      18-35 yaş arasında olmak (01.07.2006 tarihinden önce ve 01.07.1989 tarihinden sonra doğmuş olmak).

 

PROGRAM NE ZAMAN GERÇEKLEŞTİRİLECEKTİR?


Staj tarihleri bu yıl TUSAŞ için iki dönem (10 Temmuz 2024 – 7 Ağustos 2024 / 7 Ağustos 2024 – 3 Eylül 2024), ROKETSAN ve HAVELSAN için bir dönem (10 Temmuz 2024 – 7 Ağustos 2024) olarak düzenlenmiştir. Adayların, 2 farklı dönemden oluşan staj tarihlerinden birini ve şirket önceliklerini başvuru ekranından seçmeleri gerekmektedir.

 

NASIL BAŞVURABİLİRİM?


Başvurular 1 Haziran 2024’e kadar https://obys.ytb.gov.tr/  adresi üzerinden gerçekleştirilebilecektir. Ayrıntılı bilgi için turkiyestajlari@ytb.gov.tr adresine e-posta yoluyla müracaatta bulunulabilmektedir. Havacılık ve uzay teknolojileri, bilgi ve iletişim teknolojileri, roket ve füze teknolojileri alanlarında ülkemizin öncü kuruluşları olan TUSAŞ, HAVELSAN ve ROKETSAN’ı daha yakından tanımak için aşağıdaki bilgileri inceleyebilirsiniz.

 

TUSAŞ

Havacılık ve uzay sanayisinde küresel ilk yüz oyuncu arasında yer alan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, proje konularına bağlı olarak; Havacılık Yapısalları Grubu Uçak Grubu, Helikopter Grubu, İnsansız Hava Aracı (İHA) Sistemleri Grubu, Uzay Sistemleri Grubu, Milli Muharip Uçak Grubu Mühendislik Grubu olmak üzere altı stratejik iş merkezi bünyesinde örgütlenmiştir. Ayrıca, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii tarafından tasarlanan/üretilen tüm ürünlerle ilgili olarak entegre lojistik destek hizmeti sağlanmaktadır. Türk Havacılık Uzay Sanayii ekibimize katılarak, son teknolojiyle alanında öncü ürünler geliştirirken, keşif tutkunuzu ve merak duygunuzu gururlu ve cesur hamlelerle tamamlayacağınız anlam ve gelişim dolu bir geleceğe adım atacaksınız. Biz; anlam dolu ve çalışmaktan gurur duyduğumuz bir iş yapıyoruz. Birbirimize saygı duyduğumuz, gelişim fırsatlarıyla dolu iş ortamımızda; hem kendimizin hem de ülkemizin havacılık ve uzay geleceğini şekillendiriyoruz. Biz; bitmek tükenmek bilmeyen keşif tutkumuz ve sonsuz merakımızla Türkiye’nin milli gururuyuz. Hedefler zorlu olsa da, yapacaklarımıza “hayal” deseler de, azmimiz ve cesaretimizle, hızla dönüşerek – kararlılıkla gelişerek yüksekleri hedefliyoruz. Biz, gözümüzü̈ yükseklere diktik. Gözümüz Türkiye’nin geleceğinde. Gözümüz bir Dünya Markası olmakta!

 

Kariyer ve Yaşam | Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (tusas.com)

 

HAVELSAN

1982 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı'na bağlı bir şirket olarak kurulan HAVELSAN, Türkiye'nin önde gelen teknoloji firmalarından biridir. HAVELSAN, uzun yıllara dayanan tecrübesi ve yüksek nitelikli insan kaynağı sayesinde yurt içinde ve yurt dışında silahlı kuvvetler, kamu ve özel sektör için yüksek teknoloji tabanlı yazılım yoğun ürün, çözüm ve hizmetler sunmaktadır.

Geliştirdiği teknolojilerle güvenli geleceği kodlayan HAVELSAN, dost ve müttefik ülkelerin güvenlik ve emniyet ihtiyaçlarını karşılama konusunda stratejik bir çözüm ortağı olarak kendini kanıtlamıştır.

HAVELSAN,

  • · Komuta Kontrol ve Savunma Teknolojileri
  • · Simülasyon Otonom ve Platform Yönetimi Teknolojileri
  • · Bilgi ve İletişim Teknolojileri

alanlarında ulusal ve uluslararası pazarlarda birçok referans projeye imza atmış olup,  özgün ürün ve sistemlerden oluşan çözümlerini müşterilerinin hizmetine sunmaya devam etmektedir.

HİT Yaz Stajı Programı:

HAVELSAN’ı İşte Tanı (HİT) ile ülkemize nitelikli mühendisler kazandıracak üniversite öğrencilerini yetiştirmek ve istihdam etmek üzere hem içeriği hem de iletişim tarzı ile gençlere odaklanan staj programımız, tüm HAVELSANLILAR için büyük önem taşımaktadır. Bu sebeple HAVELSAN’da staj bir yetenek kazanım programı olarak kabul edilmekte ve stajyerler geleceğin liderleri olarak yetiştirilmektedir.

Yurt dışında okuyan gençlerimize Yerli ve Milli projelerle çalışma imkânı sunarak;  Savunma Sektöründe kariyer yapmanın gelecekteki rollerine yapabileceği katkıyı fark etmeleri, teknoloji bilgilerini uygulamalı olarak mentorlar eşliğinde projelere dönüştürme fırsatı yakalamaları gibi imkanlar sunulmaktadır. HİT Staj Programı ile alanında deneyimli ve önde gelen mühendislerin mentorluğu, verilen etkin eğitimler, gelişimlerine katkı sağlayacak koçluk desteği ve proje yarışmaları ile staj sürecinin hem HAVELSAN’a hem de öğrencilere katma değer sağlaması ve teorik bilgilerin pratiğe dönüştürülmesi hedeflenmektedir.

Anasayfa - HAVELSAN

ROKETSAN 

Türkiye’nin roket ve füze ihtiyaçlarını karşılamak için kurulan Roketsan’ın denizlerin altından uzayın derinliklerine uzanan hikâyesi 14 Haziran 1988’de başladı.

Ülkemizin küresel güç olma hedefi doğrultusunda “Yarın İçin Yüksel” mottosuyla hareket eden Roketsan; özgün, güvenilir ve çığır açan çözümleriyle roket, füze ve uzay sistemleri alanlarında uluslararası bir oyun kurucu konumunda bulunuyor. Yüksek büyüme potansiyelini kararlı adımlarla hem üretim hem de istihdam alanına yansıtan Roketsan, stratejik insan kaynakları anlayışıyla yürüttüğü işe alım politikalarını çeşitli stajyerlik ve aday mühendislik programlarıyla çeşitlendiriyor.  
Kadrolarını alanının en iyisi uzman ve mühendislerle güçlendiren Roketsan, ileri mühendislik faaliyetleri yürüttüğü tesisleri, laboratuvarları ve Ar-Ge merkezlerinde stajyer ve adaylarına eşsiz bir meslekî deneyim imkânı sunuyor. Çalışanlarının aidiyet ve memnuniyet duygusunu en üst seviyeye taşımak için eğitimden sağlığa, spordan sosyal etkinliklere kadar günbegün genişlemekte olan bir yelpazede çalışan esenliğini aslî gündemlerinden biri hâline getiren Roketsan, en değerli sermayesinin insan kaynağı olduğu inancıyla hareket ediyor. Savunma sanayiine kazandırdığımız fark yaratan özgün ürünlerimizle dünyanın ilk 100 firması arasında yer almaktan gurur duyuyor, bu yolda aramıza katılmanızı heyecanla bekliyoruz.

Detaylı bilgi için Roketsan’da Yaşam ve Yetenek Yönetimi sayfalarımızı inceleyebilir, bizleri daha yakından tanımak için ise sosyal medya hesaplarımızı takip edebilirsiniz.

Roketsan - Roketsan'da Yaşam / Roketsan - Yetenek Yönetimi


İlgili Haberler

sedep
SEDEP

Divanını Yakan Şair – Geceler Yalnız

Cuma, 10 Mayıs 2024

sedep
SEDEP

Bir yaz sıcağında incir ağacının altında serinlenirken koparılan incirin çekirdekleriyle zikir yaparak uyuya kalmak, derin bi

Cuma, 10 Mayıs 2024

sedep
SEDEP

Her şey Havva’yla Âdem’in cennetten gönderilmesiyle başladı.

Cuma, 10 Mayıs 2024