Yurt Dışındaki Türkler Sandıklara Akın Ediyor

Pazartesi, Mayıs 22, 2023

Yurt dışında yaşayan vatandaşların Cumhurbaşkanı seçimlerinin ikinci turu için adeta sandığa akın ettiğini belirten YTB Başkanı Eren, “73 ülkede, 167 oy kullanma noktasında süreç devam ediyor. Hakikaten vatandaşlarımızın yoğun bir katılımı var. Ciddi bir iştirak var. Ben tüm vatandaşlarımızı hangi siyasi görüşe sahip olursa olsun demokrasi şölenine çağırıyorum” dedi.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Abdullah Eren Almanya’da oy kullanma merkezlerini ziyaret ederek açıklamalarda bulundu. Yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşların 14 Mayıs’ta gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi birinci turunda yüzde 53,85 katılım oranı ile rekor kırdığına dikkat çeken Abdullah Eren, ikinci tur seçimlerine de yoğun talep olduğunun altını çizdi.
 
Diasporalar arasında seçimlere katılım oranlarına bakıldığı zaman Türk diasporasının açık ara önde olduğunu hatırlatan Eren, yurt dışındaki vatandaşların adeta seçimleri demokrasi şölenine çevirdiğini aktardı. Almanya’nın seçimlere en çok katılım gösteren ülkelerden olduğunu sözlerine ekleyen Abdullah Eren, “Birinci turda yüzde 53,85 ile bir rekor kırıldı. Şimdi ikinci tur heyecanı var. Yurt dışında oy kullanma beş gün boyunca sürecek. Almanya rekorların ülkesi. Almanya yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın rekor şekilde sandıklara gittiği bir ülke. İlk turda yoğun bir katılım vardı. 17 oy kullanma merkezinde oy kullanma süreci devam ediyor. Ciddi bir iştirak var. Ben tüm vatandaşlarımızı hangi siyasi görüşe sahip olursa olsun demokrasi şölenine çağırıyorum” diye konuştu. 
 
Demokrasi Şöleni Yaşanıyor


Dünyanın hiçbir ülkesinin yurt dışında yaşayan vatandaşlarına bu denli oy kullanma hizmeti sunmadığını anlatan Eren, “Dışişleri Bakanlığımıza, büyükelçiliklerimize, başkonsolosluklarımıza teşekkür ediyoruz. Çok güzel bir organizasyon. Tüm vatandaşlarımızı Cumhurbaşkanı seçimlerinin ikinci turunda demokrasi şölenine davet ediyoruz” dedi.

2012'de yapılan kanun değişikliğiyle ilk defa yurt dışında yaşayan vatandaşların oy kullanma hakkı elde ettiğini hatırlatan Eren, o günden bu yana altı seçimde vatandaşların yurt dışı sandıklarında oy kullandığını belirtti. Yurt dışındaki seçmenlerin sandıklara gelmesini çok önemsediklerini dile getiren Eren, “Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın oy kullanmak suretiyle kendi temsilcilerini seçebilmesi ve onlara yönelik hizmet ve politikaları belirleyebilmesi çok çok hayati. Altıncı seçimde yurt dışındaki vatandaşlarımız akın akın sandıklara geliyor. Çünkü onlara yönelik farklı siyasi partilerin de vaatleri oluyor. Bunları değerlendiriyor vatandaşımız. Bizim görevimiz sandıkları vatandaşımıza en uygun şekilde devlet olarak götürmek” şeklinde konuştu.


İlgili Haberler

yurtdisi-vatandaslar
Yurtdışı Vatandaşlar

Avrupa'da Türkler Başarı Hikayesi Yazdı

Salı, 16 Nisan 2024

yurtdisi-vatandaslar
Yurtdışı Vatandaşlar

Brüksel Büyükelçiliğimizde düzenlenen bayramlaşma programı için Belçika’da bulunan Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YT

Salı, 16 Nisan 2024

kardes-topluluklar
Kardeş Topluluklar,Uluslararası Öğrenciler,Yurtdışı Vatandaşlar

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) her yıl olduğu gibi bu Ramazan ayında da soydaş ve akraba topluluklar

Salı, 09 Nisan 2024